Reprezentativka Srbije pojačala rukometni klub Radnički iz Kragujevca

Autor: Beta Beta
sreda 26.08.2020.
23:17
Izvor: Beta

Rukometašice Radničkog pojačala je pivot Milijana Stošić (19), koja je prošla je sve mladje nacionalne selekcije, a od skoro se nalazi i na spisku seniorske reprezentacije Srbije.

EPA-EFE/SRDJAN SUKI
EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Povezane vesti

Rukometašice Radničkog pojačala je pivot Milijana Stošić (19), koja je prošla je sve mladje nacionalne selekcije, a od skoro se nalazi i na spisku seniorske reprezentacije Srbije.

"S obzirom na ostvareni cilj, plasman u Superligu, uprava kluba je odlučila da pojača ekipu na deficitarnim mestima, kako bi bila konkurentna u elitnom takmičenju. Jedno od tih mesta je pozicija pivota. Izbor je pao na talentovanu i perspektivnu Milijanu Stošić, koja bi u tandemu sa Bjelakovom trebalo da predstavlja udarni tandem. Milijana ima sjajne predispozicije, požrtvovana je u fazi odbrane, spretna i okretna u ofanzivi. Mišljenja sam da će se brzo uklopiti u naš sistem rada i stil igre i da će dati značajan doprinos povratku kragujevačkog ženskog rukometa na staze slave", najavila je prvo pojačanje sportski direktor ženske sekcije Radničkog Marija Lojpur.

Stošićeva je potpisala ugovor na dve godine.

Rukomet je počela da trenira sa 11 godina u ekipi Milenijum, a posle toga je nastupala za Voždovac, Radnički, Junior, a dosadašnju karijeru je zaokružila igrajući za proslavljenu ekipu Bresta iz Francuske.

"Poziv rukometnog kluba Radnički je stigao u pravi čas. Zadovoljstvo mi je što sam postala član ovog tima. Pre svega želim da zahvalim upravi Radničkog što se angažovala oko saniranja moje povrede, iako još nisam bila član kluba. Imamo odličan mlad tim, protkan iskusnim superligaškim igračicama i verujem da ćemo uspeti da ostvarimo dobar plasman u debitantskoj sezoni. Napravila sam pravi potez dolaskom u Kragujevac i smatram da će mi boravak u Radničkom predstavljati odskočnu dasku u daljoj karijeri. Očekujem da ću značajno napredovati i doprineti ostvarenju što boljih igara i rezultata", istakla je ona.

Ne propustite