RSS izabrao kontinuitet, Uroš Bregar na klupi rukometašica do 2028!

Autor: Ivan Cvetković
petak 12.04.2024.
16:30
Izvor: Sportske.net

Slovenac ponovo dobio poverenje.

EPA-EFE/Bo Amstrup
EPA-EFE/Bo Amstrup

Povezane vesti

Na današnjoj sednici Upravnog odbora, Rukometni savez Srbije jednoglasno je izglasao poverenje selektoru ženske seniorske selekcije Srbije Urošu Bregaru.

Dosadašnji trener najboljih srpskih rukometašica potpisaće novi četvrtorogodišnji ugovor, te će i na predstojećem Evropskom prvenstvu predvoditi Srbiju sa klupe, saopštio je Rukometni savez Srbije.

Posle uspešnih kvalifikacija i plasmana na šampionat Evrope, predsednica RSS Milenad Delić obrazložila je obostranu želju za nastavkom saradnje, a članovi Upravnog odbora usaglasili su se i dali svoju podršku za novi mandat.

"Zaista smatram da selektor Bregar i njegov stručni štab zaslužuju podršku da nastave da sprovode započeti proces rasta i napretka ženske seniorske selekcije Srbije. Zadovoljna sam kako su devojke igrale, naročito u ovom drugom delu kvalifikacija i smatram da je  Bregar trenutno najbolje moguće rešenje pod trenutnim okolnostima.

Kontinuitet nije nešto na šta smo navikli javnost, ali želimo to da promenimo i da stanemo iza selektora i pružimo mu podršku još jednim mandatom. Verujemo u njihov rad i napredak je kod igračica toliko evidentan da smatram da je to najbolji pravac kojim dalje treba da idemo", poručila je Milena Delić.

Bregar je preuzeo rukometašice Srbije od Ljubomira Obradovića 2021. godine posle neuspeha na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju, a ekipu je vodio na dva Svetska prvenstva i jednom Evropskom prvenstvu.

Ne propustite