Rukometaši Srbije u Sloveniji "bruse" formu pred januar i EP

Autor: Mladen Heleta
petak 03.11.2023.
22:00
Izvor: Sportske.net

Dve snažne provere.

EPA-EFE/Zbigniew Meissner
EPA-EFE/Zbigniew Meissner

Povezane vesti

Rukometaš Srbije Srbije Miloš Orbović izjavio je danas da će prijateljske utakmice protiv Slovenije ovog vikenda biti odličan test za njegovu ekipu pred Evropsko prvenstvo koje se u januaru naredne godine održava u Nemačkoj.

"Biće nam ovo odličan test za predstojeće prvenstvo. Slovenija je odlična reprezentacija sa mnogo dobrih igrača. To će nam poslužiti da vidimo šta treba da popravimo, na čemu treba da radimo", rekao je Orbović, a prenosi Rukometni savez Srbije.

"Imali smo nekoliko dana dobrih treninga, osećam da smo spremni za izazove koji su pred nama i da napredujemo kao ekipa svakim okupljanjem sve više", dodao je on.

Rukometna reprezentacija Srbije će se u subotu i nedelju u Kočevju odigrati dve prijateljske utakmice protiv selekcije Slovenije.

Srednji bek Dinama iz Bukurešta Lazar Кukić rekao je da njegova ekipa želi da ovo okupljanje završi sa dve pobede.

"Time bismo se zadovoljni vratili u svoje klubove, ali sada je fokus na proverama koje slede kao i da ostanemo svi zdravi. Biće teško, Slovenija je veoma jak protivnik sa dosta iskusnih igrača, ali mi verujemo i u naš kvalitet i u to kako smo se pripremili", rekao je Kukuć.

Prva od dve utakmice na programu je sutra od 18 sati, dok je dan kasnije susret zakazan za 14 sati.

Ne propustite