Rukometni skandal, četiri igračice se nisu odazvale u reprezentaciju Srbije!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 24.09.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Nisu se ni javile...

EPA-EFE/Bo Amstrup
EPA-EFE/Bo Amstrup

Povezane vesti

Teodora Veličković, Aleksandra Stamenić, Teodora Majkić i Tijana Simić nisu se pojavile na okupljanju reprezentacije Srbije.

Radi se o rukometašicama Crvene zvezde, a svoju izjavu tim povodom je dao Uroš Bregar, selektor našeg nacionalnog tima. 

"Po dolasku u kamp video sam da nisu sve igračice koje su trebale da budu tu došle. Osim što se nisu pojavile, one se nisu javile što je za mene nečuveno kada govorimo o odnosu prema reprezentaciji", rekao je on. 

Dodatnu zabunu stvara i činjenica da su se dve rukometašice Crvene zvezde, Mia Nedeljković i Isidora Bogunović, uredno odazvale pozivu. 

Nakon svega ovoga, oglasio se i generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije, Aleksandar Brković. 

"Mogu reći da je situacija neprijatna jer kad se igračice ne odazovu reprezentacijii to nikada nije dobro, bez obzira o kom spisku se radi. Ne znam kako je moguće da se nisu ni javile, ni pojavile. Imali smo otkaze za ovu akciju, ali recimo Jovana Kovačević se javila na vreme, pravi primer je i Jovana Ristić koja je dostavila analize, kontaktirala stručni štab i medicinsko osoblje, dok u slučaju igračica Zvezde to nije slučaj. Upravni odbor RS Srbije je obavešten i verovatno će igračice i klub snositi koncekvence, ali to je na njima da odluče", rekao je Brković. 

Pravilnik RSS ističe kaznu za igrače koji se nisu odazvali u reprezentaciju od pet utakmica suspenzije ili kaznom od 500.000 dinara, a ukoliko klub nije dozvolio igraču učešće u reprezentaciji, snosiće kaznu od 2 miliona dinara uz pet bodova minusa. 

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ctrl + Alt + Delete
Tuesday, 24.09.2024
13:12

Ja sam uvek mislio da je igranje za reprezentaciju čast i da nije obavezno.Ali da preti suspenzija i novčana kazna .To treba da je lični izbor a ne moranje.