Rumuni pali u "Jezeru" - Hrvatska se vidi iz Kragujevca!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 07.05.2017.
21:32
Izvor: Sportske.net

Muška rukometna reprezentacija Srbije trasirala je put ka plasmanu na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, pošto je drugi put u razmaku od tri dana savladala selekciju Rumunije.

Epa/Jacek Bednarczyk
Epa/Jacek Bednarczyk

Povezane vesti

Tri dana nakon važne pobede u Baja Maru rukometna reprezentacija Srbije ponovo je savladala selekciju Rumunije i tako došla na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

"Orlovi" su u kragujevačkom "Jezeru" slavili rezultatom 27:22 (16:13) i tako preuzeli lidersku poziciju na tabeli kvalifikacione Grupe 2 sa šest osvojenih bodova.

Srbija je od prvog do poslednjeg minuta kontrolisala situaciju na terenu, a ekipu je predvodio fenomenalni golman Vladimir Cupara koji je nestvarnim intervencijama ugasio sve nade Rumuna.

Izabranici Jovice Cvetkovića imali su tri gola prednosti na poluvremenu, a da nije bilo opuštanja lako su mogli da odu na odmor sa mnogo većom prednošću.

Da nije bilo tog praznog hoda u završnici prvog poluvremena Rumuni ne bi ni bili u poziciji da uhvate priključak, ali su to učinili na startu drugih 30 minuta igre.

Baš u momentima kada je Rumunija prišla na gol zaostatka (16:15) zablistao je Vladimir Cupara i svojim maestralnim odbranama osujetio sve pokušaje protivnika da se vrati u meč.

Serijom 4:0 pri pomenutom rezultatu "Orlovi" praktično rešavaju pitanje pobednika i stižu jako blizu plasmana na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Najefikasniji u našem nacionalnom timu bio je Darko Đukić sa pet pogodaka, a pratio ga je Petar Đorđić sa četiri, te Petar Nenadić, Žarko Šešum i Nemanja Zelenović sa po tri gola.

Selekciju Rumunije večeras su predvodili Andrea Mihalčea i Čike Onjejekve sa po četiri pogodaka.

Srbija je posle četiri odigrana meča nalazi na čelu tabele sa 6 osvojenih bodova, a Belorusija pada na drugo mesto posle remija sa Poljskom.

Poslednje dve utakmice "Orlovi" igraju 14. i 18. juna protiv Poljske u Nišu i Belorusije u Minsku.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sven
Monday, 08.05.2017
12:16

Vidi se zelja ali sve je to sporo i previse individualizma a premalo uigranih akcija i ako odemo na prvenstvo nazalost necemo postici nikakav uspeh protiv brzih skandinavskih ili protiv snaznih i organiziranih odbrana nemamo sanse ?

avatar
Bato C.
Monday, 08.05.2017
10:11

Cule kraljuuuu

avatar
Делија_момак
Monday, 08.05.2017
09:12

Браво јунаци!

avatar
Sunday, 07.05.2017
22:56

Лепо беше, али Цупара је одушевио! Уколико овако настави Станић добија достојну замену!!!

avatar
Amar Zornic
Sunday, 07.05.2017
21:37

Odlican mec kao i izbor igraca. Prvenstvo je blizu a tamo mozemo biti favoriti iz senke