Ruskinje prejake za Srbiju, presudila serija 11:1

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.12.2021.
21:58
Izvor: Sportske.net

Ubedljiv poraz naše reprezentacije u poslednjem kolu prve faze takmičenja.

 EPA-EFE/Kai Foersterling
EPA-EFE/Kai Foersterling

Povezane vesti

Srpske rukometašice nisu uspele da pobednički završe prvu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Izabranice Uroša Bregara su posloe pobeda nad Poljskom i Kamerunom, večeras ubedljivo poražene od selekcije Rusije rezultatom 32:22.

Bez obzira na ovaj poraz, Srbija se plasirala u drugu fazu takmičenja, gde će u novoformiranoj grupi igrati protiv Francuske, Crne Gore i Slovenije, a prvi naredni rival od te tri pomenute ekipe biće nam selekcija Crne Gore.

Srbija je dobro počela, ali je usledio crveni karton za Mariju Petrović posle tačno deset minuta igre, pri rezultatu 5:4 za Rusiju. Bio je to prekršaj u napadu, kada je naša rukometašica laktom zakačila protivnicu po licu.

Ovo isključenje naizgled nije uzdrmalo reprezentaciju Srbije koja je i u narednim minutima bila ravnopravan rival, a pogotkom Stamenićeve povela je sa 9:8 u 19. minutu igre.

Ali, posle tajm-auta Ruskinje su zaigrale bolje, napravile seriju 7:0 i povele sa 15:9 pred kraj prvog poluvremena. Sve više problema imale su naše rukometašice u napadu u tom delu igre, nikako nisu uspevale da nađu rešenje za čvrstu odbranu Ruskinja koje su veliku prednost unele u drugo poluvreme.

Međutim, tu se serija Ruskinja nije završila, početkom drugog poluvremena su povele sa 19:10 i tada je pitanje pobednika praktično bilo rešeno.

Tako je Rusija u drugu fazu takmičenja prenela maksimalna četiri boda, a Srbija dva.

Najzaslužnija za takav epilog večeras je bila Managarova sa sedam golova, a u našem timu su najefikasnije bile Radojević i Stojiljković sa po četiri pogotka.

Ne propustite