Selektor Nemačke hvali "orlove": "Mnogo, mnogo godina nisam video bolju Srbiju!"

Autor: Lazar Nikolić
subota 14.01.2023.
11:27
Izvor: Sportske.net

Islanđanin zna da smo jaki.

EFE/Khaled Elfiqi
EFE/Khaled Elfiqi

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije pobedom nad Alžirom rezultatom 36:27 započela je učešće na Svetskom prvenstvu u rukometu koje se održava u Poljskoj i Švedskoj.

"Orlovi" su tako upisali prve bodove u grupi E gde ih čekaju još Nemačka i Katar.

Nemci su u međusobnom duelu juče bili bolji od Katara i slavili sa 31:27, a upravo su "panceri" naredni rival našoj selekciji. Meč Srbija - Nemačka igra se u nedelju od 18 sati.

O predstojećem duelu sa ekipom selektora Tonija Đerone govorio je šef struke Nemačke, legendarni Islanđanin Alfred Gislason i tom prilikom nahvalio naše rukometaše.

"U ovom trenutku igraju ekstremno dobro. Naravno odgledao sam obe utakmice koje su odigrali u Švedskoj pre Svetskog prvenstva. U oba meča su bili bolji tim od domaćina. Srbija u ovom trenutku ima veoma dobar miks iskusnih i mladih igrača. Takođe, imaju jako dobru klupu, tako da mogu da vrše izmene bez gubitka standarda koji su postavili. Mnogo, mnogo godina nisam video bolju srpsku reprezentaciju. Ubeđen sam da ćemo morati da odigramo mnogo bolje nego danas svih 60 minuta ukoliko želimo da pobedimo" rekao je jasan Gislason.

Srbija bi pobedom protiv Nemačke obezbedila učešće u narednoj rundi, ali i dva boda koja bi prenela u novoformiranu grupu.

Danas se nastavlja Svetsko prvenstvo u rukometu, a AdmiralBet je pripremio sjajnu ponudu za vas. Pogledajte je OVDE.

Ne propustite