Silovit start Srbije u kvalifikacijama za EP, ''plus 24''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.10.2023.
19:36
Izvor: Sportske.net

Ogromna razlika u kvalitetu došla do izražaja.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Ženska rukometna reprezentacija Srbije sjajno je startovala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se sledeće godine održati u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Izabranice selektora Uroša Bregara večeras su u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu ubedljivo savladale selekciju Bugarske rezultatom 40:16 (14:7) i tako svima stavile do znanja da, iako je došlo do smene generacija, imaju maksimalne ambicije u kvalifikacionoj Grupi 6, u kojoj se nalaze i reprezentacije Crne Gore i Turske.

Gošće iz Bugarske večeras su samo tokom prvog poluvremena donekle uspevale da pariraju našem timu, posle 30 minuta igre bilo je ''samo'' sedam poena razlike u korist Srbije, a u nastavku je viđena totalna dominacija našeg tima.

Sanja Radosavljević je bila najefikasnija u reprezentaciji Srbije sa osam golova iz isto toliko šuteva, a skoro sve ostale naše reprezentativke su uspele da se upišu u strelce. Na drugoj strani najefikasnija Milanova sa šest golova.

U istoj grupi, Crna Gora je na svom terenu sa 39:23 savladala Tursku.

Drugo kolo je na programu već 15. oktobra kada će reprezentacija Srbije gostovati u Turskoj, a Crna Gora u Bugarskoj.

Po dve prvoplasirane selekcije iz svake kvalifikacione grupe izboriće plasman na Evropsko prvenstvo, a čak će i četiri najbolje trećeplasirane selekcije otići na taj šampionat.

Ne propustite