Sjajan start Srbije, neka se pripreme Hrvati!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 13.01.2022.
19:27
Izvor: Sportske.net

Vreme je da se prekine desetogodišnji post.

EPA-EFE/Tibor Illyes
EPA-EFE/Tibor Illyes

Povezane vesti

Muška rukometna reprezentacija Srbije sjajno je startovala na Evropskom prvenstvu.

''Orlovi'' su večeras u Segedinu, u prvom kolu Grupe C ubedljivo savladali selekciju Ukrajine rezultatom 31:23.

Ukrajinci su samo na početku uspeli da steknu minimalnu prednost koju su brzo svojim golovima anulirali Đukić i Šotić, koji je u uvodnom delu meča bio prilično efikasan, pa je postigao tri gola iz tri pokušaja, a prednost našeg tima je polako rasla.

Odličnu minijaturu je nešto kasnije imao i Bogdan Radivbojević sa dva uzastopna gola, ali posebno su se u prvom poluvremenu istakli sjajni golman Milan Bomaštar sa sedam odbrana u prvih 30 minuta, kao i Lazar Kukić sa šest golova, bez promašaja u prvom poluvremenu, a odličan je bio i Pešmalbek, pogotovo u završnici prvog dela igre.

U drugo poluvreme ušlo se rezultatom 17:11 za Srbiju, a Kukić svojim sedmim golom otvara drugo poluvreme, za vođstvo Srbije od 18:11.

Dva minuta kasnije Sretenović postiže pravu golčinu, a selektor Đerona je visoko podigao ruke i aplaudirao svom igraču.

Golom Đukića, Srbija uvećava prednost i na osam golova razlike u 38. minutu, bilo je 22:14 za ''Orlove'', a osam minuta kasnije Srbija je stekla i deset golova prednosti, bio je to lep gol Petra Đorđića za 26:16.

Do kraja, rutinski je naš tim obavio posao, a Ukrajinci su uspeli u samom finišu da smanje razliku na konačnih 31:23.

Na kraju, Kukić najefikasniji u našem timu sa sedam golova, a pratio ga je Radivojević sa pet, a Bomaštar je upisao ukupno deset odbrana.

U drugom kolu, Srbija će se sastati sa Hrvatskom u subotu, a nadamo se da će u tom meču biti kompletnija, s obzirom da su joj večeras nedostajali igrači pozitivni na koronavirus. Deset godina srpski rukometaši čekaju pobedu nad Hrvatskom, krajnje je vreme da se ta tradicija prekine.

Ne propustite