Škrbić za "Sportske": "Derbi može biti prekretnica povratka rukometne publike"

Autor: Nemanja Janošev
petak 28.10.2022.
17:46
Izvor: Sportske.net

Partizan dočekuje Crvenu zvezdu u subotu u 18 sati na Banjici.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Predsednik rukometnog kluba Crvena zvezda Dragan Škrbić pozvao je navijače da dođu u što većem broju na predstojeći „večiti derbi“ u 6. kolu ARKUS lige i smatra da bi upravo predstojeći duel mogao biti pravi poziv za sve ljubitelje ovog sporta da se vrate na tribine.

Srpski rukomet je pospešio kompetitivnost ove sezone, ali poseta i dalje izostaje. Javnost je retko dobro obaveštena o dešavanjima u domaćoj ligi iako je Srbija kroz istoriju poznata kao jedna od rukometnih sila imajući u vidu kakvi su sve igrači iznedreni.

Poseta je poprilično loša širom zemlje, posebno u Beogradu gde se nalaze navijačka uporišta Crvene zvezde i Partizana. Za sada dobre brojke beleži Aleksandrovac, a gledajući prva četiri kola prosek u ARKUS ligi na 56 mečeva iznosi 176 gledaoca. Poražavajuće, no legenda srpskog rukometa i prvi čovek Crvene zvezde Dragan Škrbić veruje da bi predstojeći derbi mogao to da promeni.

"U unutrašnjosti ima više ljudi koji dolaze na rukometne utakmice. U Beogradu je velika konkurencija u ostalim sportovima i ekipe iz drugih sportova koje igraju najveća evropska takmičenja... Mi smo svesni da u Beogradu i Srbiji ima mnogo ljubitelja rukometa. Jedini način da se publika vrati jesu kvalitetne utakmice. Ovo je prilika, posebno zbog toga što posle tri godine po prvi put igraju Zvezda i Partizan, jer je sistem takmičenja bio takav da je liga bila u dve različite grupe, a mi se nikada nismo našli u istoj. Imam najave da će biti dosta publike i nadam se da će ovaj meč biti kapisla za sve ljubitelje rukometa da ponovo dođu i vrate se na tribine.

Iskoristio bih priliku da ih pozovem, ne samo navijače Zvezde, već sve ljubitelje rukometa da dolaze na naše utakmice, ali i na utakmice Partizana. Mislim da su obe ekipe kvalitetne, nama sigurno treba podrška naših navijača i pozivam ih još jednom da dođu u subotu na Banjicu", rekao je Škrbić za "Sportske.net".

Ceo intervju možete pogledati u videu ispod.



Autorka: Jovana Aleksovski

Ne propustite