Slovenci, Rusi i Španci uspešno startovali na EP

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 13.01.2022.
20:17
Izvor: Sportske.net

Favoriti uglavnom uspešni.

EPA-EFE/Zsolt Czegledi
EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Povezane vesti

U vreme dok je reprezentacija Srbije ubedljivo savladala Ukrajinu sa 31:23, odigrana su još tri meča prvog kola Evropskog prvenstva.

Slovenija je u ''ex-Yu'' derbiju u Grupi A savladala Severnu Makedoniju sa 27:25, a veliki peh je zadesio Makedonce pred start na EP, pošto je iskusni Kiril Lazarov doživeo povredu zbog koje će propustiti kompletno takmičenje.

Makedonci su samo u prvih nekoliko minuta imali rezultatsku prednost, ostatak meča protekao je u znaku reprezentacije Slovenije, koju su do pobede predvodili Dolenec sa pet i Blagotinšek sa četiri pogotka. U selekciji Severne Makedonije najbolji Kuzmanoski sa osam golova.

Španija je u prvom kolu Grupe E savladala Češku sa 28:26, uz pet golova Gurbinda, a najefikasniji kod Čeha bio je Hrstka sa šest golova.

Uspešni su bili i Rusi, koji su u Grupi F savladali Litvaniju sa 29:27 i praktično su čitav meč imali rezultatsku prednost. Košorotov sa devet i Šiškarev sa sedam golova bili su najbolji u pobedničkoj ekipi, a Malasinkas je sa pet golova predvodio Litvance.

Ne propustite