Šok za Ruse, neverovatno šta su propustili, veliko slavlje Španaca!

Autor: Darko Mitrović
petak 21.01.2022.
17:13
Izvor: Sportske.net

Kakva drama u finišu!

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Reprezentacija Španije napravila je danas ogroman korak ka plasmanu u polufinale Evropskog prvenstva za rukometaše.

Španci su u Bratislavi posle dramatične završnice savladali selekciju Rusije rezultatom 26:25 i tako zadržali stopostotan učinak i vodeću poziciju u Grupi 2 druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu.

Posle ovog meča Rusi će imati za čime da žale, jer su u većem delu drugog poluvremena imali rezultatsku prednost koja je iznosila i četiri gola razlike - 22:18. Kako se bližio finiš meča Španci su igrali sve bolje i u poslednja dva minuta su imali gol prednosti.

Posle nekoliko propuštenih prilika i jedne poklon lopte koju su dali Špancima, reprezentativci Rusije su na kraju imali osam sekundi za poslednji napad. Na isteku poslednje sekunde uspeli su da upute šut sa desnog krila koji je španski golman odbranio i u tom trenutku su reprezentativci Španije već počeli da slave na terenu.

Međutim, sudije su odlučile da pogledaju snimak, jer su imali dilemu da li je bio prekršaj za sedmerac prilikom šuta i posle svega odlučili da  - dosude sedmerac za Ruse!

Ali, Šiškarev pogađa stativu sa sedam metara, pa su Rusi propustili najbolju moguću priliku da u poslednjoj sekundi izbegnu poraz, a Španci su nastavili slavlje koje je bilo nakratko prekinuto.

Kasado je sa sedam golova bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a Santalov je predvodio Ruse sa šest golova. 

Španija sada ima maksimalnih šest bodova, a Rusija je ostala na dva i praktično bez realnih šansi za plasman u polufinale.

Ne propustite