SP - Nemci izbacili Hrvate iz borbe za medalju

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 21.01.2019.
23:09
Izvor: Sportske.net

Rukometna reprezentacija Hrvatske ostala je bez šansi da se bori za medalju nakon poraza u drugom kolu druge runde takmičenja na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj.

Epa/Friedemann Vogel
Epa/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Šokantan poraz koji je muška rukometna reprezentacija Hrvatske doživela na startu druge faze Svetskog prvenstva u Nemačkoj i Danskoj pokazala se presudnom za dalje aspiracije komšija.

"Kauboji" su večeras morali da savladaju Nemačku da bi ostali i igri za plasman u polufinale, a kako je domaćin slavio rezulatom 22:21 (11:11) postalo je jasno da Hrvati ostaju bez medalje.

U poslednjem kolu Nemačka i Francuska igraće za prvo mesto na tabeli Grupe 1, a jasno je da će obe selekcije u polufinale pošto trećeplasirana Španija ima tri boda manje od "Pancera" i "Trikolora".

U Grupi 2 situacija je nešto zanimljivija jer Danska ima dva boda više od Švedske i Norveške kolo pre kraja. U poslednjem kolu Danci igraju protiv Šveđana, a Norveška protiv Mađarske koja je bez šansi za plasman u polufinale.

Podsećamo da je Srbija takmičenje završlija porazom od Argentine i da je u konačnom poretku zauzela osamnaestu poziciju na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj.

-


Ne propustite