Srbi vole rukomet, "orlovi" veruju da će ih obradovati!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 12.03.2023.
13:00
Izvor: Sportske.net

Hoće li?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Rukometna reprezentacija Srbije ne zna za poraz na domaćem terenu još od 2016. godine.

"Orlovi" su u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine u Nemačkoj savladali svetsku velesilu Norvešku sa 25:24 golom Uroša Borzaša u punom novosadskom "Spensu".

Ovim trijumfom izabranici selektora Tonija Đerone zaseli su na prvo mesto grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine i još jednom pokazali da imaju potencijal za velike domete.

Golman reprezentacije Srbije Vladimir Cupara koji zbog povrede ne može da pomogne saigračima na dananjoj utakmici protiv Norveške koja se igra u Bergenu od 16.45 gostovao je na RTS-u i tom prilikom istakao da je uveren da će rukometaši uskoro obradovati naciju koja je željna uspeha reprezentacije.

"Osećamo još od pobede nad Francuskom u Zrenjaninu da ljudi žele da se rukomet vrati u Srbiju, da pravimo dobre rezultate, da se raduju našem uspehu. Verujte mi da se trudimo i na svako okupljanje dolazimo sa namerom da napravimo korak više i da obradujemo naš narod", kaže Cupara.

U ekipi vlada sjajna atmosfera i veliko zajedništvo koje daje rezultat.

"Poznajemo jedni druge odavno, kockice su nam se složile, družimo i van okupljanja reprezentacije. Letos smo se za vreme odmora svi skupili u jednoj vikendici da proslavimo život, jer još nismo napravili veliki uspeh, ali verujemo da će doći trenutak u kom ćemo obradovati celu naciju", jasan je Cupara.

Poslednji veliki uspeh rukometaši Srbije ostvarili su 2012. godine kada su u Beogradu stigli do finala Evropskog prvenstva.

Ne propustite