Srbija ide ka povratku na mesto gde i pripada

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 20.06.2021.
23:25
Izvor: Sportske.net

Sjajna atmosfera u rukometnom timu.

RSS
RSS

Povezane vesti

Rukometaši Srbije su utakmicama protiv Severne Makedonije uspešno završili junsko okupljanje. Kombinovani sastav koji je trenirao tokom nedelje u Staroj Pazovi ostvario je dve pobede u kontrolnim utakmicama u Nišu, a selektor Toni Đerona je imao mnogo razloga za zadovoljstvo:

"Atmosfera u timu je odlična, ostaje žal što nije bilo publike u Nišu. Trenirali smo tokom nedelje u Staroj Pazovi i ove dve prijateljske utakmice su nam pružile priliku da to što smo radili prenesemo na utakmice. Postoje stvari kojima sam zadovoljan, ima stvari na kojima još treba da se radi i koje treba da se usavršavaju, ali može se reći kada se podvuče crta da sam veoma zadovoljan. Želimo da imamo "dugačku klupu", da imamo veliki broj igrača koji mogu da konkurišu za tim. Takođe mislim da je veoma važno iskustvo za sve igrače koji su po prvi put imali prilike da zaigraju za nacionalni tim ovog vikenda. To je veoma važno i sa sadašnjost i za budućnost. Bila je ovo duga i teška sezona, sledi nam odmor, pa sve po redu - praćenje igrača i pravljenje planova za naredno okupljanje u oktobru", rekao je Đerona.

Isto je naglasio i Vanja Ilić, istakavši da je ekipa jedna velika porodica i da se svi dobro uklapaju. Takođe, veruje da će se Srbija vratiti tamo gde pripada - u vrh evropskog rukometa.

"Ja uvek potenciram da smo mi jedna velika familija i siguran sam da je uvek utisak "novih" igrača da se oseća kao da je deset godina ovde,a ne deset dana i stvarno se trudimo da svako ko dođe da se oseća kao da je tu dugo i da nema razlika među nama. Mislim da smo svi kao jedno i mislim da to uspevamo da prebacimo na teren i da publika to vidi, pa da nas oni guraju još više. Stvarno radimo jedan dobar posao i adam se da ćemo kroz godinu, dve, tri dana uspeti da vratimo Srbiju tamo gde je bila. Svakako ništa ne može da se uradi preko noći, ali mislim da smo na pravom putu da vratimo Srbiju tamo gde pripada".

Mladi Luka Krivokapić je pokazao sigurnost u svom debiju na golu reprezentacije Srbije:

"Dao sam sve od sebe. Hteo sam da pokažem treneru i igračima šta znam i baš mi je drago.Malo sam imao tremu jer nisam znao šta da očekujem, ali stvarno su me svi dobro prihvatili, svi su bio veoma ljubazni, puno su mi pomogli i osećao sam se kao da sam sa njima dugo vremena, a ne samo ovih nedelju dana koje smo proveli zajedno. Veoma sam ponosan na sebe i naravno nositi dres Srbije je jako velika čast. Osećao sam se dobro zbog ekipe, pa mislim da sam to i preneo na teren", zaključio je Krivokapić.

Ne propustite