Srbija ide na Evropsko prvenstvo!

Autor: Darko Mitrović
subota 23.04.2022.
19:29
Izvor: Sportske.net

Odlučujuća pobeda ostvarena u sjajnoj atmosferi u Zrenjaninu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se večeras na Evropsko prvenstvo!

Izabranice selektora Uroša Bregara su večeras u poslednjem kolu kvalifikacione Grupe 6 u Zrenjaninu savladale direktnog konkurenta za plasman na EP, selekciju Islanda rezultatom 28:22.

Srbija je ovom pobedom osigurala drugo mesto u grupi koje vodi na Evropsko prvenstvo, zajedno sa prvoplasiranom selekcijom Švedske.

Prvo poluvreme bilo je prilično efikasno, naše rukometašice su kontrolisale rezultat i posle 30 minuta igre vodile su sa 19:15. U nastavku je bilo znatno više problema u napadu, malo se uvukla i nervoza u pojedinim momentima, ali je odbrana odlično funkcionisala, a u ključnim trenucima je i naša golmanka Jovana Risović bila na visini zadatka.

Srpkinje su uspešno održavale prednost od četiri do šest golova razlike i do kraja nisu dozvolile rezultatsku neizvesnost.

Jovana Stojiljković je bila najefikasnija u našem timu sa sedam golova, a Sanja Radosavljević i Marija Petrović su postigle po četiri.

Evropsko prvenstvo će biti održano od 4. do 20. novembra ove godine, a domaćini će biti Slovenija, Crna Gora i Severna Makedonija.

Podsetimo, pre sedam dana uspešni su bili i srpski rukometaši koji su u Kragujevcu ostvarili odlučujuću pobedu za plasman na Svetsko prvenstvo.

Ne propustite