Srbija ne ume sa Crnom Gorom, težak poraz posle drame u Zrenjaninu

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 29.02.2024.
19:39
Izvor: Sportske.net

Nikako nam ne leže.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Rukometašice Srbije izgubile su od Crne Gore u Zrenjaninu sa 31:30, u utakmici trećeg kola Grupe 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Po ko zna koji put se pokazalo da Srpkinje ne znaju sa Crnogorkama u rukometu. Jesu ih naše dobile u poslednjem meču pre ovog, ali rezultat u međusobnom skoru je sada 8:4 za Crnu Goru.

Izabranice Bojane Popović su od samog starta nametnule svoj ritam, zagospodarile terenom, povele 7:3 i držale kontrolu sve do kraja prvog poluvremena.

Na veliki odmor se otišlo rezultatom 16:12 za gošće, a Srbija je polako hvatala korak u nastavku, da bi u 45. minutu izjednačila na 22:22.

Prvo vođstvo donela nam je Anđela Janjušević iz sedmerca u 48. minutu – 24:23.

U samom finišu se neko vreme igralo gol za gol, Crna Gora je otišla na +2 u 57. minutu golovima Pletikosić i Grbić, ali se Srbija vratila i izjednačila na 30:30 posle tajm-auta Uroša Bregara.

Ipak, gošće su imale više živaca, postigle su majstorski gol preko Grbić, a na asistenciju Brnović, na ulazu u poslednji minut, i kasnije se odbranile za veliki trijumf. Jovović je ispustila loptu u napadu Srbije za remi.

Najefikasnija u pobedničkom sastavu bila je Pletikosić sa devet golova. U timu Srbije, po sedam pogodaka su postigle Janjušević i Jovović.

Srbija nakon tri odigrana kola ima tri boda i deli drugo mesto sa Turskom. Crna Gora je lider sa maksimalnih šest bodova, dok je Bugarska poslednja bez bodova.

Naš tim već u nedelju gostuje u Podgorici, a plasman na šampionat Evrope izboriće dve najbolje ekipe u grupi.

Ne propustite