Srbija pred teškim izazovom: ''One KIDAJU do kraja!''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 02.12.2019.
19:55
Izvor: Beta

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je danas da su pred njegovom ekipom izuzetno teške utakmice na Svetskom prvenstvu u Japanu, a posebno je istakao narednog rivala Norvešku.

Beta/Klaus-Dietmar Gabbert/dpa via AP
Beta/Klaus-Dietmar Gabbert/dpa via AP

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije odigraće svoj treći meč na Svetskom prvenstvu u Japanu protiv selekcije Norveške u utorak od 12.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

"Čekaju nas jako teške i zahtevne utakmice u četiri dana. Suviše je trošiti reči na kvalitet Norveške i sistem koji godinama gaje, koliko su proizveli igračica i trofeja. Norveška je uvek Norveška, da ne bude zabune, da li je jedno ime tu ili ne, to je njima nebitno. Imaju sistem koji godinama forsiraju i ne menjaju. Biće jedna ozbiljna i teška utakmica", rekao je Obradović.

"Nema više laganih protivnika, najbitnije dolazi. Očekujemo teške utakmice, velike protivnike, spremamo se već duže vreme za njih, očekujemo pozitivne rezultate. Norvežanke poznajem jako dobro, igrala sam i sa njima i protiv njih.

Kidaju do kraja, to je mentalitet koji nikada ne odustaje, ne zna za poraz. Oni će ući 110 odsto u utakmicu, a mi moramo da udjemo sa 200 odsto. Svaka lopta će biti važna, do samog kraja će biti značajno. Teška utakmica je ispred nas", rekla je srednji bek reprezentacije Kristina Liščević.

Golman Jovana Risović ocenila je da je najzahtevniji period utakmica pred ekipom.

"Svi znamo ko je Norveška. Imamo taktiku, motiva nam ne nedostaje, spremićemo se najbolje za sve preostale mečeve", rekla je Risovićeva.

Pivotmen Slađana Pop Lazić istakla je da ekipa ima želju da novom pobedom obraduje naciju.

"Daćemo sve od sebe, voleli bismo da obradujemo Srbiju još jednim lepim jutrom. Ništa ne obećavamo, jer svi znamo da je Norveška svetski i evropski šampion, jedan od favorita i na ovom prvenstvu, kompletna na svim pozicijama. Dobro su krenule", rekla je Pop Lazić.

Ne propustite