Srbija se sjajnom igrom i pobedom oprostila od Svetskog prvenstva

Autor: Sportske Net
ponedeljak 13.12.2021.
19:30
Izvor: Sportske.net

Slovenija bez mnogo šansi.

EPA-EFE/Kai Foersterling
EPA-EFE/Kai Foersterling

Povezane vesti

Rukometašice Srbije su u poslednjem kolu grupne faze Svetskog prvenstva pobedile selekciju Slovenije 31:25 (19:14). Ova utakmica nije bila od rezultatskog značaja, jer je naša ekipa ispustila priliku da se plasira u četvrtfinale SP pošto je prethodno izgubila od aktuelnih olimpijskih prvakinja reprezentacije Francuske.

Odmah na startu Slovenke su ostale sa igračicom manje, ali to ih nije sprečilo da se upišu na semafor. Posle pet minuta igre usledilo je novo isključenje za Sloveniju, što je Srbija iskoristila da ostvari seriju od 6:0.

Sredinom poluvremena Srbija je dobila prvo isključenje, Janjušević je dobila dva minuta. Slovenija je prišla na dva gola zaostatka, ali srpska selekcija se nije predavala i na poluvremenu stekla prednost od pet golova razlike. 

Srbija je predvođena triom Stoiljković-Janjušević-Kovačević napravila razliku u prvom delu igre, pre svega u napadu. 

Slovenke su golom otvorile drugo poluvreme, ali je usledila mini-serija naše selekcije od 3:0. Oba tima su vezivala po dva uspešna napada, pa je razlika ostala uglavnom ista sve vreme. 

Osim što su igrale dobro u napadu, naša selekcija se odlično branila u drugom delu meča. Grahovac je imala čak devet odbrana u drugih 30 minuta.

Novim sedmercem Srbija je stekla najveću prednost od osam golova razlike pri rezultatu 31:23. Do kraja Slovenija je postigla još dva gola, a Srbija upisala četvrtu pobedu. 

Ne propustite