Srbija savladala Argentinu i makar teoretski ostala u igri!

Autor: Mladen Heleta
subota 21.01.2023.
17:01
Izvor: Sportske.net

Odlično drugo poluvreme.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Rukometaši Srbije pobedili su Argentinu u Katovicama rezultatom 28:22, u drugom kolu grupe 3 u drugoj fazi Svetskog prvenstva.

Naš tim je ovim trijumfom došao do četvrtog boda i sačuvao makar teoretske šanse da na kraju bude drugi na tabeli i plasira se u četvrtfinale. Za taj poduhvat će mu najpre trebati pobeda Holandije večeras protiv Nemačke, a potom i trijumf nad Holandijom u poslednjem kolu odgovarajućim rezultatom, kao i poraz Nemačke od Norveške. Sve druge opcije su prilično nerealne, mada je i ova veoma teško izvodljiva. Argentina je ostala na dnu tabele i bez bodova je.

Srbi nisu dobro otvorili ovaj meč, očigledno indisponirani i demotivisani posle bolnog poraza od Norveške preksinoć. Prvo poluvreme obeležile su greške u fazi napada i loša dodavanja, što je Argentina iskoristila i sve vreme bila u igri.

Čak su golom Simoneta, "gaučosi" poveli sa 9:8 u finišu prvog dela. Ipak, Srbija se tada trgla i serijom od 3:0, uz pogotke Radivojevića, Borzaša i Ilića, otišla na veliki odmor sa vođstvom od 12:10.

Drugo poluvreme donelo je buđenje naših rukometaša, koji su potvrdili da su puno kvalitetnija ekipa od Argentinaca i rutinski su ih oborili na pleća. 

Srbija je nastavak otvorila serijom 3:0 i praktično je tu prelomila ovaj susret u svoju korist. Dodić, Radivojević iz sedmerca i Vanja ilić odveli su "orlove" na 15:10 i to je bila razlika koju limitirani Argentinci više nisu mogli da stignu.

Kasnije je Srbija odigrala mirno i koliko treba, pa pobedu nijednog trenutka nije dovela u pitanje. Prednost je konstantno rasla i upisana su dva očekivana boda koja nas i dalje ostavljaju u turniru.

Radivojević je sa šest golova bio najefikasniji u sastavu Srbije. Orbović je dodao četiri gola, a po tri su dali Vanja Ilić i Milosavljević.

U redovima Argentine je blistao Lombardi sa devet pogodaka. Martinez je upisao pet, a Simonet četiri.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite