Srbija trijumfom završava poslednje pripreme pred SP

Autor: Sportske Net
ponedeljak 29.11.2021.
16:15
Izvor: Sportske.net, rss

Uspešne rukometašice i u drugom meču.

RSS
RSS

Povezane vesti

Rukometašice Srbije su u drugom kontrolnom meču pred Svetsko prvenstvo savladale selekciju Severne Makedonije rezultatom 20:19 (13:11). 

Uskoro slede završne pripreme i oformljivanje konačnog spiska. 

Ovo je bila poslednja provera pred Svetsko prvenstvo i bila je rezultatski neizvesnija. Srbija je većim delom diktirala tempo utakmice, a Severna Makedonija rezultatski pratila. Srbija je do 10. minuta stekla prednost od 5:2 i to se do kraja prvog dela igre ispostavilo kao najveća prednost naše selekcije. Na konstantne pokušaje Srbije da se rezultatski odlepi gošće su imale odgovor i pratile našu selekciju, da bi 7 minuta pred kraj prvog poluvremena gošće preokrenule i povele sa 10:9. Međutim, Srbija odmah uzvraća i nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 13:11.

Srbija i drugo poluvreme započinje bolje i do sredine drugog dela igre konstantno održava razliku od 3 gola. Igrom u dobrom ritmu naše devojke desetak minuta pre kraja utakmice uvećavaju prednost na 20:15 nakon čega gošće prave seriju od 4:0 i postavljaju konačan rezultat 20:19.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Kocić sa pet golova, Marija Agbaba da postigla četiri, a Mitrović tri. 

U timu Makedonije najbolja je bila Janeska sa sedam pogodaka, Ristovska je postigla četiri.

Svetsko prvenstvo će trajati od 1. do 19. decembra u Španiji. Srbija će igrati u grupi B u Liriji sa reprezentacijama Poljske, Kameruna i Rusije.

Ne propustite