Srbija u SPEKTAKULARNOJ grupi na EP!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.05.2021.
17:39
Izvor: Sportske.net

Čekaju nas veoma zanimljivi mečevi već u grupnoj fazi.

BETAPHOTO/HINA/Mario STRMOTIC/DS
BETAPHOTO/HINA/Mario STRMOTIC/DS

Povezane vesti

Muška reprezentacija Srbije saznala je danas imena svojih rivala na Evropskom prvenstvu, koje će se januara 2022. održati u Mađarskoj i Slovačkoj.

Voljom žreba, Srbija je smeštena u veoma jaku grupu, sa selekcijama Hrvatske, Francuske i Ukrajine.

Naša selekcija bila je smeštena u drugom šeširu, iza Hrvatske, ali to joj nije pomoglo da izbegne ''minu'' iz trećšeg šešira, a to je reprezentacija Francuske. Takođe, ni Ukrajina iz četvrtog šešira uopšte nije za potcenjivanje, pa će Srbija imati veoma težak posao na predstojećem šampionatu.

Ipak, ono što nam daje nadu u uspeh jesu promene koje su se nedavno dogodile u našem rukometu, pre svega dolazak novog selektora Tonija Đerone, pod čijim vođstvom smo početkom ove godine već uspeli da savladamo Francuze u kvalifikacijama za ovo Evropsko prvenstvo.

Od ostalih grupa, pažnju privlači Grupa A, u kojoj su čak tri reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije - Slovenija, Severna Makedonija i Crna Gora, a društvo im još pravi selekcija Danske.

U Grupi B su Portugal, Mađarska, Island i Holandija, Grupu D čine Nemačka, Austrija, Belorusija i Poljska, u Grupu E su smeštene Španija, Švedska, Češka i BiH, a u Frupu F Norveška, Rusija, Slovačka i Litvanija.

Po dve reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u drugu fazu u kojoj će se formirati dve nove grupe - u prvoj će se naći po dve najbolje selekcije iz grupa A, B i C, a u drugoj po dve najbolje iz preostale tri grupe.

Ne propustite