Srpkinje najavljuju spektakularnu borbu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.03.2021.
23:59
Izvor: Beta

Devojke silno žele da ostvare istorijski uspeh!

EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA
EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

Povezane vesti

Rukometna reprezentativka Srbije Jelena Lavko rekla je večeras da će njena ekipa na predstojećem turniru u Đeru dati sve od sebe da izbori plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

"Istorijski uspeh je to što smo u Japanu uspeli da izborimo kvalifikacije. Sve devojke su pune adrenalina, želje, volje da ispunimo cilj. Od 1988. nismo bili na Olimpijskim igrama. Trebalo bi da nastavimo ono sa Svetskog prvenstva, ono u čemu smo tamo stale", rekla je Lavko, prenosi Rukometni savez Srbije.

Ženska reprezentacija Srbije okupila se večeras u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

"Vratila nam se Cvija (Dragana Cvijić), što je veliki plus. Iskreno se nadam da ćemo proći kvalifikacije. Verujem da to možemo. Videćemo kada odemo tamo. Bićemo fokusirane, daćemo 100 odsto, za svaku loptu ćemo se bacati i biće dobro", rekla je Lavko.

Selektor Ljubomir Obradović neće imati na raspolaganju sve reprezentativke do ponedeljka uveče, obzirom da su igračice imale klupske obaveze tokom vikenda.

Od ponedeljka prepodne kreću i trenažne aktivnosti sve do četvrtka kada će najbolje srpske rukometašice krenuti put madjarskog Djera gde ih u petak već čeka prvi rival na kvalifikacionom turniru za Olimpijske Igre u Tokiju, aktuelni olimpijski šampion Rusija.

"Čeka nas teška utakmica sa Ruskinjama, ali ne bi trebalo previše značaja da im dajemo. Svaka utakmica će biti teška sama po sebi. I ona sa Кazahstanom će biti teška. U sve tri utakmice moramo da damo 100 odsto, pa kako bude", rekla je Lavko.

"Domaćinstvo ne igra veliku ulogu, igra se bez publike i to je veliki minus za Mađarice. Naravno da će se osećati nadmoćnije jer su kod kuće, ali i sama sam igrala mnogo puta u toj hali, tako da se i sama tamo osećam kao kod kuće", zaključila je Lavko.

Ne propustite