Srpkinje odigrale herojski u Podgorici, hrvatske sudije prevagnule na stranu Crne Gore!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 03.03.2024.
19:37
Izvor: Sportske.net

Odlična igra, ali se protiv delilaca "pravde" i dobrih Crnogorki nije moglo.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Rukometašice Srbije izgubile su kao gošće od Crne Gore sa 26:25 (14:14) u meču četvrtog kola grupe 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Odigrale su Srpkinje veoma dobro protiv velikog favorita u Podgorici, ali su hrvatske sudije, braća Lončar, Zoran i Davor, odnele prevagu na stranu Crne Gore.

Po pet golova za Srbiju postigle su Sanja Radosavljević, Anđela Janjušević i Jovana Jovović, dok je najefikasnija u redovima Crne Gore bila Tatjana Brnović sa sedam golova.

Srbija do kraja kvalifikacija igra protiv Bugarske i Turske.

Vrela atmosfera dočekala je podmlađenu selekciju Srbije u Podgorici, ali to nije poklebalo Srpkinje na startu utakmice. Držala je naša selekcija egal, iako su Crnogorke konstantno vodile uglavnom golovima iz sedmeraca koje je Mugoša realizovala.

Srpkinje su imale dobra rešenja u napadu predvođena Jovvovićevom i Jaguševićevom. Tako smo na poluvreme otišli sa nerešenim rezultatom 14:14.

Drugi deo meča bolje su započele naše devojke. Postigle prva dva pogotka i došle do prednosti od 16:14, pogodile su Radevićeva i Bojičićeva.

Međutim, Crnogorke su brzo stigle do izjednačenja, a hrvatske sudije sve više naginjale na stranu domaćina. Golom Brnovićeve Crna Gora je ponovo povela (22:21) na 12 minuta pre kraja susreta.

Usledio je period u kojem se igralo gol za gol, da bi to prekinula Pletikosićeva i donela Crnoj Gori dva pogotka prednosti (26:24) na tri minuta pre kraja.

Srbija je smanjila na samo gol zaostatka golom Janjuševićeve na pola minuta pre kraja. Imale su Srpkinje napad za remi, ali su sudije iz Hrvatske odlučili da reše utakmicu i dosude probijanje.

Srbija je trenutno treća u grupi 6 iza Crne Gore i Turske, dve prvoplasirane selekcije izboriće plasman na EURO.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite