Srpski rukometaši bolji od Severne Makedonije

Autor: Nemanja Janošev
subota 19.06.2021.
20:41
Izvor: Sportske.net

Sačuvana prednost iz prvog poluvremena.

RSS
RSS

Povezane vesti

Muška seniorska reprezentacija Srbije savladala je ekipu Severne Makedonije sa 29:26 (18:15) u prvom prijateljskom meču u Čairu.

Igrači Srbije bolje su otvorili meč i brzo stigli do vođstva od 4:0, odlični na terenu od starta su bili vidno motivisani debitanti Pešmalbek i Borzaš. Vođstvo domaćih nateralo je selektora Severne Makedonije da zatraži tajm-aut. Makedonci nakon toga uspevaju da dođu do gola, ali im je dugo trebalo da se vrate u igru i ozbiljnije priprete. Izabranci Kirila Lazarova uspeli su da dođu do dva gola zaostatka u 20. minutu (11:9) kada i Đerona zove svoj tim na jednominutu pauzu.  Do odlaska na odmor nije bilo velikih promena u igri, a ni u rezultatu, a izabranici Tonija Đerone vodili su sa +3 (18:15)

U nastavku meča selektor Srbije prvi put na teren šalje Đorđića, Šotića, Đukića, a šansu dobija i Trnavac koji na golu menja Bomeštara. Promene u timu jeste bilo, ali na semaforu nije bilo većih promena, pošto je srpski tim konstantno vodio. Bolja je bila u gostujuća selekcija. Podmlađeni tim se opustio i izgledao mnogo bolje i sigurnije na terenu, nego u prvih 30. minuta. Ipak ni to nije pomoglo Makedoncima da ozbiljnije priprete Srbiji, koja je sačuvala tri gola prednosti i slavila.

Najefikasniji u timu Srbije bili su Pešmalbek koji se šest puta upisao u strelce i Radojković koji je postigao dva gola manje. Kod gostiju se istakao Kuzmanovski sa sedam pogodaka.

Naredni prijateljski meč u Čairu ove selekcije odigraće u nedelju od 16 sati.

SRBIJA: Bomaštar 7 odbrana, Vorkapić 2, Borzaš 3, Sretenović 1, Krivokapić 3 odbrane, Pešmalbek 6, Đukić 2, Trnavac 1 gol+4 odbrane, N. Ilić 1, Kukić 2, V.Ilić, Šotić, Ratković, Nikolić 3, Petrić, Bogdanović 1, Radojković 4, Milosavljević 2, Đorđić 1

MAKEDONIJA: Kuzmanovski 7 , Manaskov, Georgiev 2, Petkovski, Georgievski, Kostevski 3, Kizić1 gol+7 odbrana, Đorgovski 1, Kondev 1, Kukulovski, Mladenović 1, Jagurinovski 3, Stojković, Alarov 2, Atanasovski, Serafimov 1, Simonovski 3, Miševski

 

Ne propustite