Svi jedva čekaju, Srbija u Sloveniji juri Svetsko prvenstvo!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 13.04.2022.
08:53
Izvor: Sportske.net

Atmosfera je sjajna, ko je favorit?

Epa/Urs Flueeler
Epa/Urs Flueeler

Povezane vesti

Srpski rukometaš Vanja Ilić rekao je danas da su igrači spremni za baraž duel sa Slovenijom, kao i da u ekipi vlada odlična atmosfera.

"Osećamo se spremni, energija i atmosfera su neverovatne u ekipi. Mislim da ćemo to uspeti da prenesemo na teren i nadamo se dobrom rezultatu", rekao je Ilić, preneo je Rukometni savez Srbije (RSS).

Rukometaši Srbije gostuju u sredu u Celju selekciji Slovenije, u prvom meču baraža za Svetsko prvenstvo.

Revanš je na programu u subotu u Kragujevcu.

Ilić, koji igra na poziciji levog krila, rekao je da je ovo možda i najteži duel u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

"Ne bih previše reči trošio na selekciju Slovenije svi znamo kakvi su i njihove kvalitete. Koristli smo svaki mogući trenutak da analiziramo, da pričamo o našoj i njihovoj igri. Mislim da smo iskoristili ova dva dana da što bolje pripremimo utakmicu. Danas je ostao još poslednji trening da popravimo još neke stvari. Mislim da smo spremni i mogu da kažem da nakon završetka EP ovaj trenutak smo svi čekali, svi se radujemo i jedva čekamo da izadjemo na teren", dodao je on.

On je ocenio da Slovenija ima dobru selekciju, ali da najveća opasnost preti sa pozicije srednjeg beka.

"Imaju novog selektora (Uroš Zorman), kroz njihove dve utakmice sa Italijom videli smo neke promene u igri, ali treba tu dosta vremena, kao što i nama treba još vremena da usavršimo igru. Vidi se promena, sigurno nam neće biti lako. Trudimo se da svaki trenutak iskorisitmo. Slobodno vreme koristimo tako što pričamo o utakmici i mogućim situacijama, i milsim da stvarno možemo da napravimo dobar rezultat", istakao je Ilić.

Srpski reprezentativac Lazar Kukić rekao je da selekcija nije imala mnogo vremena za pripremu, ali da su u aprilu igrali prijateljske mečeve sa Češkom.

"Nećemo imati mnogo treninga naravno, naravno radi se o dve kvalitetne reprezentacije, i mislim da će biti velika borba i mislim da će se plasman na Svetsko prvenstvo odlučiti u Kragujevcu", rekao je Kukić.

Meč između Slovenije i Srbije na programu je večeras od 20.00, AdmiralBet je pripremio odličnu kvotu na pobedu našeg tima, ona je odličnih 3,25.

Ne propustite