Tomašević: "Glavni cilj je da prođemo grupu na EP"

Autor: Beta Beta
utorak 27.11.2018.
21:37
Izvor: Beta

Srpska rukometašica Katarina Tomašević rekla je danas da je glavni cilj reprezentacije da prođe grupnu fazu na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj, ali da se nada "velikom rezultatu".

Epa/Georgi Licovski
Epa/Georgi Licovski

Povezane vesti

Evropsko prvenstvo počinje u četvrtak, a reprezentacija Srbije igra u Grupi A sa Danskom, Švedskom i Poljskom.

"Kao i uvek, osnovna ambicija je da prođemo grupu, a kasnije da ostvarimo što bolji plasman. Sve posle toga možemo nazvati uspehom. Nadam se nečemu velikom, jer imamo dobru ekipu, a na prethodnom Svetskom prvenstvu u Nemačkoj smo pokazale da igramo dobar rukomet", rekla je Tomašević.

U prvoj utakmici u petak od 18 časova Srbija igra protiv Poljske.

"Najteže je otvaranje, bez obzira što bi neko mogao Poljsku da nazove slabim rivalom u odnosu na druge dve reprezentacije. Potrebno je da se poklope kockice, da budemo zdrave, da sve krene kako treba. Ukrštanje je izuzetno teško, tamo su Francuska, Rusija i Crna Gora, stvarno je suvišno pričati o takvim reprezentacijama. Neophodno je da se mnogo toga poklopi da bi se napravio veliki rezultat", kazala je Tomašević.

Ona je ocenila da je Francuska glavni favorit za osvajanje Evropskog šampionata.

"Francuska je domaćin i svetski šampion, što dovoljno govori i sigurno da je ona u prvom planu. Ali, za medalje konkuriše mnogo reprezentacija, tu je i Norveška, Rusija, Holandija, ima nas mnogo", rekla je Tomašević.

Reprezentativka Srbije izrazila je nadu da će se njena ekipa plasirati na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

"Približava se ono zbog čega smo svi tu, u sledećih 18 meseci sve staje. Kada smo se okupile, to je bio zajednički cilj. Evropsko prvenstvo je dobar test za sve nas, a zatim na Svetskom šampionatu sledeće godine moramo biti medju osam najboljih, kako bismo izborile kvalifikacije. Krenule smo dobro, nadam se da ćemo stići do Tokija", rekla je Tomašević.

Ne propustite