U Hrvatskoj priznaju: ''Bilo bi posebno bolno izgubiti od Srbije u rukometu''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.11.2021.
18:37
Izvor: index.hr

Atmosfera se već ''zagreva''.

RSS/Zoran Bogaroski
RSS/Zoran Bogaroski

Povezane vesti

Početak naredne godine biće u znaku Evropskog prvenstva u rukometu, gde će reprezentacija Srbije biti u grupi sa Francuskom, Hrvatskom i Ukrajinom.

Par meseci pre početka ovog šampionata, na tu temu je, između ostalog, govorio hrvatski proslavljeni reprezentativac Domagoj Duvnjak. U intervjuu za ''Index'', Duvnjak je poseban akcenat stavio na reprezentaciju Srbije.

"Oni su u fantastičnoj formi, u kvalifikacijama nisu samo pobedili Francusku kod kuće, nego i odigrali nerešeno u gostima, što nije mala stvar. Za selektora su dobili Španca Tonija Đeronu, koji ih je stvarno dobro posložio. Uvek su imali potencijal, ali nikad nisu imali atmosferu u reprezentaciji kao mi. Jako su neugodna reprezentacija, pogotovo jer će u novoj dvorani u Segedinu igrati pred jako puno svojih navijača. Sigurno će biti jako teška utakmica", istakao je Duvnjak.

U tekstu ''Index-a'' takođe se ističe i da bi ''posebno bolno bilo izgubiti od Srbije u rukometu, u kom su i snaga i tradicija uvek bile na hrvatskoj strani''.

Srbija i Hrvatska će se sastati u drugom kolu prve faze takmičenja na EP, 15. januara naredne godine.

Ne propustite