U Kelnu je bilo nezaboravno, hoćemo reprizu!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 21.09.2022.
10:00
Izvor: Sportske.net

Nastavlja se rukometna Liga šampiona.

EPA-EFE/Piotr Polak
EPA-EFE/Piotr Polak

Povezane vesti

Još uvek ljubitelji rukometa prepričavaju šta se dešavalo u Kelnu tog 19. juna 2021. godine u finalu Lige šampiona. Nakon što su u polufinalima eliminisali Kil i Vesprem, Barselona i Kjelce igrali su za titulu rukometnog vladara Evrope.

U nezaboravnom meču prepunom preokreta, sjajnih poteza i emocija, posle velike drame, produžetaka i sedmeraca, Barsa je imala više živaca i stigla do svoje rekordne 11. titule šampiona Evrope. Katalonce je do trijumfa predvodio sjajni Aleš Gomez Abeljo sa 10 pogodaka, šest je postigao „bombarder“ Dika Mem, ali im je slavu ukrao strelac odlučujućeg gola u penal-seriji francuski pivotmen Ludovik Fabregas.

Rukometaši Kjlecea predvođeni porodicom Dušebajev, tačnije sinovima Aleksom i Danijelom na terenu, i ocem Talantom na klupi, igrali su sjajno čitave sezone. Pobedili Barsu oba puta u grupnoj fazi takmičenja, ušli u poslednji minut drugog produžetka sa golom prednosti i imali napad za titulu, ali na kraju nisu uspeli da sruše veliku „blaugranu“. Najbolji igrač Poljaka, Aleks Dušebajev promašio je sedmerac i sve je otišlo „dođavola“.

Priliku za revanš Kjelce nije čekao dugo. Već u četvrtak od 20.45 u Kataloniji očekuje nas repriza prošlogodišnjeg finala. Ovoga puta ulog je mnogo manji, jer se radi o utakmici drugog kola grupe „B“ , ali kada igraju Barsa i Kjelce novi spektakl je zagarantovan.

Obe ekipe trijumfovale su na premijeri u Ligi šampiona. Barselona je savladala Seged u Mađarskoj sa 35:28, a po sedam pogodaka postigli su Francuzi Dika Mem i Ludovik Fabregas. Sa druge strane, Kjelce je na domaćem terenu brojao do 40 u pobedi nad Nantom, pivot Nikola Turna sa šest pogodaka bio je najefikasniji na tom meču.

U odnosu na prošlu sezonu Barsin tim je gotovo isti, dok je Kjelce jači za dvojicu sjajnih bekova iz Francuske, Nedim Remilija i Benoa Kunku pojačali su tim Talanta Dušebajeva.

Ostale utakmice drugog kola proći će u senci reprize finala od prošle sezone, ali u njima neće manjkati uzbuđenja. Pored meča Barsa – Kjelce, u grupi „B“ sastaju se Celje – Kil, Elverum – Olborg i Nant – Seged.

U Sloveniji tamošnji šampion Celje dočekuje nemačkog giganta Kil. Učesnik prethodnog fajnal-fora veliki je favorit, iako je Kil prošle godine ostao bez titule u domovini, koju mu je „preoteo“ Magdeburg. Norveški Elverum u severnjačkom derbiju dočekuje danski Olborg predvođen povratnikom u domovinu i jednim od najboljih rukometaša u protekloj deceniji Mikelom Hansenom. Priliku za prve bodove imaće Nant i Seged. Podsetimo, za mađarski tim nastupaju dvojica Srba Bogdan Radivojević i Luka Krivokapić.

Drugo kolu u grupi „A“ proteći će bez velikog derbija, ali ćemo imati susret dva bivša prvaka Evrope u Zagrebu, gde istoimeni domaćin dočekuje aktuelnog šampiona Nemačke Magdeburg, koji se posle 16 godina pauze trijumfalno vratio u Ligu šampiona pobedom u prvom kolu nad Dinamom iz Bukurešta, sa druge strane Zagreb je svoj uvodni meč izgubio. Bolji od Zagrepčana bio je danski GOG.

Kolonija Srba u mađarskom Vespremu predvođena trenerom Momirom Ilićem i starosedeocima Vladimirom Cuparom i Petrom Nenadićem, uz novajliju Dragana Pešmalbeka putuje u Porto, gde će odmeriti snage sa prvakom Portugalije. Vesprem je takmičenje u Ligi šampiona započeo sjajno, pobedom protiv Pari Sen Žermena, dok je Porto poražen od Visle Plock. Upravo će ova dva rivala odmeriti snage ove srede u Parizu. Skupoceni tim „svetaca“ veliki je favorit na tom meču, posebno sada kada na golu ima jednog od najboljih golmana današnjice Andreasa Paličku. Program u drugom kolu Lige šampiona kompletiraće susret u Danskoj između domćeg GOG-a i najboljeg tima Rumunije Dinama iz Bukurešta.

Kompletnu ponudu drugog kola rukometne Lige šampiona u AdmiralBetu pogledajte OVDE.

Ne propustite