Uzbudljivo rukometno veče, pobede Zvezde i Partizana posle velike borbe

Autor: Darko Mitrović
utorak 20.09.2022.
19:09
Izvor: Sportske.net

Nova rukometna sezona mogla bi da bude mnogo zanimljivija od prethodnih.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

U prvom kolu šampionata Srbije u rukometu, Crvena zvezda je večeras u ''Šumicama'' pred svojim navijačima savladala pančevački Dinamo rezultatom 35:33 (17:18) i tako uspešno započela sezonu u kojoj ima velike ambicije.

Od početka su crveno-beli diktirali ritam igre i imali rezultatsku prednost.

Golom Rotena Zvezda je u 14. minutu meča povela sa 10:5, a po tri gola su već do tada na svom kontu imali Đurović i kapiten Draško Nenadić. Zvezda se tu nije zaustavila, posle još jednog odbranjenog napada rivala, Simić u kontri pogađa za 11:5.

Ali, kako se bližio kraj prvog špoluvremena, rukometaši Dinama su igrali sve bolje, prevazišli su taj krizni period i četvrtim golom Perovića su na tri minuta pre kraja prvog dela igre stigli do izjednačenja na 16:16.

Zvezda je u tim trenucima bila bez rešenja u napadu, što gosti koriste i da nakratko povedu, ali Simić na drugoj strani donosi izjednačenje Zvezdi na 17:17. Osokoljeni Pančevci realizuju i sledeći napad, posle čega na drugoj strani Draško Nenadić ne koristi sedmerac i na poluvreme se otišlo vođstvom Dinama rezulttaom 18:17.

Posle šest minuta igre u nastavku, Crvena zvezda je uspela da vrati rezultatsku prednost, a golom Vučićevića crveno-beli su stigli i do ''plus dva'' - 22:20.

Zvezdin golman Perić je sve bolje branio i time omogućavao svojim saigračima da iz kontri i polukontri sve češće ugrožavaju gol gostiju, pa je već u 13. minutu drugog poluvremena Zvezda ponovo stigla do pet golova razlike - 28:23.

Usledio je tajm-aut Pančevaca posle čega Zvezda stiže i do šest golova prednosti, a na drugoj strani je Radović svojim golovima donekle održavao Dinamo u igri.

Ipak, posle još jednog tajm-auta, ekipa Dinama uspeva da vrati rezultatsku neizvesnost i na ulasku u poslednjih pet minuta Zvezdina prednost se smanjila na samo gol razlike - 32:30. Moglo je da bude i dramatičnije, ali je sjajni Zvezdin golman Nikola Perić odbranio sedmerac Peroviću!

Kao i pred kraj prvog poluvremena, Zvezda je potpuno stala u napadu i Radović iz polukontre smanjuje na 32:31, ali sledi pogodak Đurovića, pa nova odbrana Perića, što je vratilo samopouzdanje crveno-belima koji do kraja nisu dozvolili gostima da im ugroze pobedu.

Zanimljivo je večeras bilo i u duelu Partizana i kragujevačkog Radničkog, a crno-beli su na kraju trijumfovali rezultatom 32:31 (15:14).

Radnički je imao minimalnu prednost sredinom drugog poluvremena, vodio je sa 23:22, ali je u finišu Partizan bio koncentrisaniji, poveli su crno-beli sa 31:28 na ulasku u poslednja dva minuta igre i do kraja su gosti iz Kragujevca uspeli samo da ublaže poraz.

Nikola Zečević je sa 10 golova bio najefikasniji u Partizanu, a Kojadinović ga je pratio sa osam pogodaka. Kod gostiju najbolji Boško Stanisavljević sa 12 golova.

Ostali mečevi prvog kola:

Vojvodina - Proleter 34:20
Dubočica - Obilić 32:33
Šamot - Jugović 22:22
Rudar - Metaloplastika 30:38
Topličanin - Kikinda 28:26.

Ne propustite