Velika pobeda Srbije, još korak do Svetskog prvenstva!

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.04.2022.
21:40
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije prikazala odlilčnu partiju na teškom gostovanju.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Večeras je odigrana prva utakmica baraža za plasman na Svetsko prvenstvo, Slovenija jeu Celju dočekala reprezentaciju Srbije, a vesti su bolje nego što su mnogi u našoj zemlji očekivali pre meča.

Srbija je trijumfovala rezultatom 34:31, pa će u revanš meču u subotu u Kragujevcu imati sjajnu priliku da overi plasman na Svetsko prvenstvo.

Prvo poluvreme je u svom najvećem delu proteklo u ravnopravnoj borbi, ali je pred odlazak na odmor Srbija napravila seriju 4:0, za vođstvo od 20:15.

Do kraja poluvremena još samo jedan gol domaćina, pa se u drugih trideset minuta ušlo rezultatom 20:16 u korist našeg tima.

Očekivao se odgovor odličnog slovenačkog tima u nastavku, ali je reprezentacija Srbije zaigrala još bolje, samopouzdanje je bilo sve veće i prednost ''Orlova'' je bila uvećana na šest golova razlike u nekoliko navrata. U jednom trenutku bilo je i ''plus sedam'' u korist Srbije, 26:19, a slovenački rukometaši su u tim trenucima bili potpuno dekoncentrisani, pa su i nekoliko ''zicera'' promašili.

Tandem Abutović-Pešmalbek je izvanredno igrao u odbrani, a na drugoj strani imali smo nekoliko raspoloženih igrača u napadu i sve je išlo kako se samo poželeti može.

Ali, pet minuta pre kraja Abutović je dobio crveni karton, pa su Slovenci pokušali da iskoriste novonastalu ''šupljinu'' u odbrani našeg tima i uspeli su da priđu na tri gola zaostatka pred sam kraj meča - 33:30.

Do kraja još po jedan gol na obe strane, pa iako je Srbija imala i ubedljivije vođstvo, možemo da budemo veoma zadovoljni posle onoga što su ''Orlovi'' prikazali večeras.

Đorđić sa osam golova bio je najefikasniji u našem timu, Kukić je postigao šest, Marsenić četiri. Kod Slovenaca Mačkovšek i Janc po sedam, Bombaš devet golova.

Ne propustite