Veliki hendikep za Srbiju, najbolji definitvno otpao!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 03.01.2022.
08:40
Izvor: Sportske.net

RSS potvrdio loše vesti.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Povezane vesti

Najbolji srpski rukometaš Petar Nenadić definitvno neće ići na Evropsko prvenstvo jer je povreda takve prirode da je potpuni oporavak nemoguć do početka takmičenja, saopštio je Rukometni savez Srbije.

Srbija narednog utorka putuje u Segedin na kontinentalni šampionat koji se igra od 13. do 30. januara, ali će morati da lomi prepreke bez glavne uzdanice tima.

"Zbog povrede je bio neizvestan status Petra Nenadića i njegovo pridruživanje pripremama, a posle dodatnih pregleda, utvrđeno da je stepen povrede nažalost takav da Nenadić neće biti u mogućnosti da putuje na Evropsko prvenstvo", stoji u obrazloženju na sajtu RSS-a, a umesto beka Vesprema pozvan je Nemanja Zelenović.

Nenadić je pre mesec dana povredio mišić za koji je procenjena pauza bila na granici za početkom Evropskog prvenstva, ali nažalost nije uspeo potpuno da se oporavi.

Za Nenadića je ovo vrlo verovatno i kraj reprezentativne karijere. On se prošle godine vratio u selekciju posle dolaska španskog selektora Tonija Đerone na kormlu reprezentacije.

Srbija ći na Evropskom prvenstvu igrati u grupi C sa reprezentacijama Francuske, Hrvatske i Ukrajine.

Prvi meč igra 13. januara protiv Ukrajine, dva dana kasnije je sudar protiv Hrvatske, a 17. januara je planirana zavesa na grupnu fazu protiv Francuza.

Ne propustite