Zvanično - Srbija ima novog selektora, bivši reprezentativac novi direktor!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.02.2024.
15:19
Izvor: Sportske.net, rss.org.rs

Rukometni savez Srbije obelodanio svoje odluke.

2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nešto više od mesec dana posle rastanka sa Tonijem Đeronom, Rukometni savez Srbije je izabrao njegovog naslednika na klupi ''orlova''.

Kako se i najavljivalo prethodnih dana, novi selektor reprezentacije Srbije je Boris Rojević, aktuelni trener Vojvodine.

''Upravni odbor Rukometnig saveza Srbije danas je na sednici u Zrenjaninu jednoglasno dao poverenje trofejnom stručnjaku, gospodinu Borisu Rojeviću!

Četrdesetčetvorogodišnji trener ranije je vodio juniorsku selekciju, imao je iskustva i rada u okviru stručnog štaba seniorskog tima, te uz sve uspehe koje beleži na domaćoj i međunarodnoj sceni sa Vojvodinom, potvrdio je da je pravi kandidat za dugoročno rešenje na klupi Srbije'', navodi se na zvaničnom sajtu RSS.

Predsednika Rukometnog saveza Srbije Milena Delić je otkrila da su u igri bila dva kandidata, ali da je na kraju Rojević dobio poverenje.

”Stručnjak koji je tri puta proglašavan za najboljeg trenera Srbije, a nakon prošlogodišnjeg osvajanja Evrokupa sa Vojvodinom, proglašen je i za najuspešnijeg na Balkanu, što ga je, između svih ostalih kvaliteta i referenci, i prepručilo kao jednog od najozbiljnijeg kandidata. Značajno je i što je dve godine bio u timu kao asistent Toniju Đeroni, te je upoznat sa sistemom rada i ima jedinstvenu priliku da nastavi sa svim onim što je dobro funkcionisalo, ali i da svojim znanjem, iskustvom i energijom doprinese boljem radu i rezultatima u naredne četiri godine, jer krećemo u novi olimpijski ciklus i cilj su nam  Olimpijske igre 2028. godine. Borisu i njegovim saradnicima želimo mnogo sreće i dobrih rezultata”, navela je Milena Delić.

Osim selektora, Upravni odbor RSS je danas izabrao i novog sportskog direktora nacionalnog tima, a to će biti nekadašnji reprezentativac Marko Vujin.

”O sportskim postignućima Marka Vujina suvišno je govoriti, a po završetku izvrsne karijere dokazao da je čovek njegovog kalibra potreban srpskom rukometu. Svoje konekcije i međunarodno iskustvo prepoznao je kao veliku vrednost i spreman je da ih koristi kako bi reperezentacija rasla i napredovala u skladu sa evropskim i svetskim trendovima. Sigurno će svojim autoritetom i znanjem doprinositi reprezentaciji na svim poljima. U njemu smo videli spremnost da se bavi poslom koji smo mu poverili, a još je veće zadovoljstvo bilo što je bez obzira na izbor selektora, želeo da se prihvati tog posla. Drago mi je da ga posle pozicije reprezentativca, sada vidimo i u nekoj drugoj ulozi i kao i novom selektoru, Upravni odbor na čijem sam čelu želi mu sreće i uspeha u radu”, zaključila je predsednica Delić.

Ne propustite