Zvanično - Toni Đerona više nije selektor Srbije

Autor: Ivan Cvetković
petak 19.01.2024.
15:43
Izvor: Sportske.net

Prijateljski rastanak španskog stručnjaka sa Rukometnim savezom Srbije.

EPA-EFE/Anna Szilagyi
EPA-EFE/Anna Szilagyi

Povezane vesti

Rukometni savez Srbije saopštio je da je sa dosadašnjim selektorom nacionalnog tima Antoniom Đeronom sporazumno raskinuo ugovor.

Posle obavljene analize nadležnih Rukometnog saveza Srbije i prijateljskog sastanka sa španskim stručnjakom, doneta je jednoglasna odluka o sporazumnom raskidu ugovora.

Tim povodom, predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić, izjavila je da je u ovom trenutku sporazumni raskid ugovora kompromisno rešenje, nakon završenog Olimpijskog ciklusa za mušku seniorsku reprezentaciju Srbije.

"Zahvalni smo gospodinu Đeroni za sve pozitivno što je uradio za muški srpski rukomet za vreme svog mandata i želimo mu mnogo sreće u budućnosti. Rukometni savez Srbije će ispoštovati sve pravne obaveze definisane Ugovorom čije je trajanje zaključno sa junom mesecom. Dalje odluke u vezi sa muškom seniorskom reprezentacijom biće donete u doglednom vremenskom periodu kako bi se u baraž za Svetsko prvenstvo ušlo spremno", ističe se u saopštenju RSS-a.

Donedavni selektor Toni Đerona naveo je da nije lako nositi se sa situacijom posle završetka Evropskog prvenstva.

"Nismo ostvarili svoj cilj i razumljivo je da Rukometnom savezu Srbije treba nova energija pred sve što sledi. Zahvalan sam za sve i svakog u prethodnom periodu. Najviše sam zahvalan svojoj porodici za bezrezervnu podršku. Kolege sa kojima sam radio u stručnom štabu su dale sve od sebe i radile neumorno sve ovo vreme. Igračima se posebno zahvaljujem na poverenju, želji i doprinosu koji je uvek bio maksimalan. Hvala i svim ljudima u Srbiji koji su bili uz nas, a novom stručnom štabu želim još veću podršku i najbolje moguće rezultate", rekao je Toni Đerona.

Srbija je na prvenstvu Evrope završila učešće u preliminarnoj fazi takmičenja uz samo jedan osvojen bod. "Orlovi" su pretrpeli poraze od Mađarske i Crne Gore, a sa Islandom su remizirali.

Đerona je na mesto selektora proveo bezmalo četiri godine, promovisan je 2020, a sa Srbijom je nastupao na da kontinentalna šampionata i na jednom prvenstvu sveta prošle godine na kome su "orlovi" zauzeli 11. poziciju.

Još uvek nije poznato ko će naslediti španskog stratega na mesto selektora reprezentacije Srbije u rukometu.

Ne propustite