Zvezdin novi početak, Škrbić napravio petogodišnji plan: ''Ciljevi su nam veliki!''

Autor: Darko Mitrović
petak 24.06.2022.
18:06
Izvor: Beta

Narednih dana više će se znati o pojačanjima.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Novi predsednik rukometnog kluba Crvena zvezda Dejan Škrbić rekao je danas da mu je čast što je na čelu kluba u kome je proveo najbolje igračke godine i da je cilj crveno-belih povratak u vrh domaćih takmičenja.

"Ne moram da ističem koliko ovo meni znači, kolika je čast za mene i koliko sam srećan da budem predsednik kluba za koji navijam, u kome sam proveo najlepše igračke godine, u kojem sam uživao dok sam igrao rukomet. Izuzetno sam uzbuđen, imam veliku odgovornost i nadam se da ću ispuniti očekivanja", rekao je Škrbić na konferenciji za medije.

On je za prvog čoveka kluba izabran u četvrtak na Skupštini Zvezde, kada su izabrani i novi članovi Upravnog odbora (UO).

Škrbić, koji je od prošle godine bio član UO, rekao je da se klub konsolidovao u poslednje dve godine i da će se sada raditi na nadogradnji.

"Ciljevi su nam veliki, sportski. Imamo planove, možda je ovo prvi put u Zvezdi i u drugim rukometnim klubovima, da imamo šansu da planiramo nešto na duže staze. Zacrtali smo petogodišnji plan, da u narednih pet godina radimo na tome da klub svake godine raste. Radimo na tome da jačamo strukturu kluba, da napravimo bazu, da klub bude u vrhu našeg rukometa, a nadamo se jednog dana da igramo neku konkurentnu ulogu i u Evropi", naveo je on.

Škrbić je rekao da su igrači iz protekle sezone produžili ugovore, a da će narednih dana biti više reči o pojačanjima. On je naveo da se ne pravi "instant priča za godinu dana", već da će se raditi prema petogodišnjem planu.

"Budžet jeste trenutno poslovna tajna, ali što se tiče finansija mi smo protekle dve godine stabilan klub. Sa te strane nismo imali problema i znam da će tako biti i u narednom periodu. Naš cilj je petogodišnji plan i imamo ideju kako da ga sprovedemo, kao i da obezbedimo finansijska sredstva", dodao je on.

Generalni direktor Zvezde Nenad Peruničić rekao je da je Škrbić dobio jednoglasnu podršku i da je on ozbiljan poslovni čovek koji će učestvovati u nadogradnji kluba.

"Ovde nije samo priča o napretku jednog kluba, nego celog sporta, koji zavređuje mnogo više pažnje. A mi iz rukometnog kluba ćemo se truditi da na najčestitiji način predstavljamo klub i rukomet i da pratimo sve one klubove koji su poslednjih godina bili dominantni i postavili visoku lestvicu, a to je primera radi Vojvodina", rekao je.

"Uz svo poštovanje ostalim klubovima i Dinamu iz Pančeva, koji jako puno ulaže, Partizanu koji igra sjajne godine sa mladom ekipom i Metaloplastici, koja je možda i najsigurniji klub u finansijskom smislu, već sedam, osam godina", dodao je nekadašnji reprezentativac.

On je istakao da je najbitnija stavka bila produženje ugovora sa trenerom Ratkom Đurkovićem i da će se raditi na tome da ekipa bude konkurentna, pošto se od Zvezde očekuje da bude u vrhu.

"Nameće se samo po sebi da želimo da se vratimo gore, da se umešamo u borbe za sam vrh. Žao mi je što je decenija bačena, u sportskom smislu, na stabilizaciju kluba. Prosto, žrtva je morala da postoji, da žrtvujemo rezultate zarad zdravog kluba, smatram da je to možda veći uspeh od jurenja trofeja po svaku cenu i pravljenja novih dugova. To je bila moja odluka, sa Upravom kluba", rekao je Peruničić.

Novi članovi Upravnog odbora uz predsednika Dragana Škrbića su potpredsednici Julije Drašinover i Andrija Senić, predsednik Skupštine Danilo Djaković, Duška Kireta, Igor Pavlović, Nedeljko Karakaš, Miodrag Paspalj, Mile Samardžić, Uglješa Mrdić, Alan Bojinović i Aleksandar Budimir.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.