O'Saliven napada rekordnu titulu svetskog šampiona!

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.03.2024.
23:00
Izvor: Beta

Vreme je za krunu karijere?

Beta/Martin Rickett/PA via AP
Beta/Martin Rickett/PA via AP

Povezane vesti

Britanski snukeraš Roni O'Saliven rekao je da bi ove godine želeo da proba da osvoji rekordnu osmu titulu svetskog šampiona.

"Voleo bih da probam da pobedim na Krusiblu. To je težak turnir, a 17 dana je dugo. Mnogo toga tamo može da se dogodi. Voleo bih da pobedim još jednom i osvojim osam titula", rekao je O'Saliven, preneo je Jurosport.

O'Saliven ove sezone ne igra na svakom takmičenju, a osvojio je pet turnira - Masters u Šangaju, Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva, Masters, Svetski Gran pri i Svetski masters u Rijadu.

Svetsko prvenstvo u Šefildu, najvažnije takmičenje u snukeru, održaće se od 20. aprila do 6. maja.

"Ima toliko dobrih igrača i biće potrebno malo sreće i da igrate dobar snuker u pravo vreme", rekao je 48-godišnji snukeraš.

On i Stiven Hendri su rekorderi sa po sedam titula. Hendri je osvajao titule od 1990. do 1999. godine, a O'Saliven je bio svetski šampion 2001, 2004, 2008, 2012, 2013, 2020. i 2022. godine.

O'Saliven ove sedmice učestvuje na Svetskom openu u kineskom Jušanu. On je rekao da je atmosfera dobra i da se mnogo promenilo u tom gradu u odnosu na pre pet godina, kada je poslednji put bio.

"Nisam prepoznao mesto. Poslednji put kada sam bio ovde bilo je samo mesto za takmičenje, a sada imate nove zgrade i lepe puteve. Mnogo se promenilo", naveo je osvajač 41 ranking titule.

O'Saliven, koji se smatra najboljim igračem svih vremena, pre Svetskog prvenstva igraće na Šampionatu u Mančesteru, od 1. do 7. aprila. 

Ne propustite