Poraz Robertsona na startu China Opena!

Autor: Vladan Niškić
ponedeljak 30.03.2015.
20:39
Izvor: Aleksandar Parmantije

Danas je mečevima prvog kola počeo deseti (pretposlednji) rangirni turnir u ovoj sezoni, China Open, koji će se do nedelje održati u hali "University Students' Gymnasium" u Pekingu (Kina). Najveće iznenađenje prvog

Povezane vesti

Treći igrač sveta Neil Robertson poražen je već na startu turnira, njega je savladao 37. igrač sveta Tajlanđanin Dechawat Poomjaeng i to nakon odlučujućeg frejma (5-4). Imao je Robertson inicijativu tokom meča, vodio je i sa 3-1 (brejkovi od 56 i 63 poena), ali 36-godišnji Poomjaeng je preokrenuo i poveo sa 4-3. Australijanac je tada brejkom od 74 poena odveo meč u odlučujući frejm, u kom su obojica imali svojih prilika. Nakon velike borbe na obojenim kuglama Robertson je ubacio plavu i roze kuglu ali promašio crnu za pobedu, nju je ostavio Tajlanđaninu koji se ubacivanjem poslednje kugle plasirao u drugo kolo, odnosno u šesnaestinu finala. Sledeći protivnik mu je Englez Jack Lisowski koji je na isti način (5-4) savladao Alana McManusa.

Branilac titule Kinez Ding Junhui i pored nešto slabije igre plasirao se u drugo kolo pobedom nad Škotom Marcusom Campbellom sa ubedljivih 5-1, zabeleživši brejkove od 55, 51, 66, 58 i 50 poena. U drugom kolu ga čeka Englez Mark Davis, koji je savladao sunarodnika Kyrena Wilsona sa 5-3.

Svetski broj 5 Englez Barry Hawkins u drugo kolo plasirao se pobedom nad Severno Ircem Gerardom Greenom (5-2), uz odlične brejkove od 80, 81, 76 i 124 poena, što je trenutno i najveći brejk na turniru. U borbi za osminu finala protivnik će mu biti Velšanin Dominic Dale, koji je sa 5-3 savladao Engleza Jimmy-ja Robertsona.

Sedmi igrač sveta Englez Ricky Walden imao je lak zadatak u prvom kolu. On je sa maksimalnih 5-0 počistio Kineza Cao Yupenga, uz brejkove od 74 i 62 poena. Sledeći protivnik mu je sunarodnik Gary Wilson, koji je bio bolji od Kineza Lianga Wenboa (5-3).

Sutra su na programu preostali mečevi prvog kola, a za stolom će biti i Mark Selby, Judd Trump, Shaun Murphy, John Higgins, Stuart Bingham, Mark Williams, Joe Perry i drugi.

Eurosport će vršiti direktan prenos turnira u terminima od 8.30 (Eurosport) i 13.30 (Eurosport 2).

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.