Miler optimista, "Panceri" jači nego pre četiri godine

Autor: Beta Beta
sreda 06.06.2018.
23:50
Izvor: Beta

Fudbaler Bajerna Tomas Miler ocenio je danas da reprezentacija Nemačke ima jači tim za predstojeće Svetsko prvenstvo u Rusiji od onog pre četiri godine u Brazilu, gde je osvojila trofej pobedom u finalu protiv Argentine.

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Nemačka kao aktuelni svetski prvak ide na Mundijal u Rusiju, pošto je pre četiri godine u Brazilu pobedila Argentinu posle produžetaka sa 1:0, golom Marija Gecea.

"Panceri" važe za jednog od favorita na turniru, posle 10 pobeda u 10 utakmica u kvalifikacijama.

"Individualno, bez sumnje, sada imamo bolji tim. Ali fudbal se mnogo razvio. Takođe, i druge reprezentacije su napredovale, njihovi fudbaleri su postali tehnički prefinjeniji", rekao je Miler, preneli su španski mediji.

Miler je odigrao 90 utakmica za državni tim i postigao 38 golova i nalazi se na spisku igrača za Mundijal u Rusiji.

"Mi smo spremni. Mi smo svetski šampioni, imamo nekoliko igrača koji su na vrhuncu forme i karijere. Radujemo se turniru", dodao je Miler.

On je rekao da je selektor Joahim Lev najzaslužniji za stil igre nemačke reprezentacije, posebno u poslednjih osam godina.

"Nemački fudbal je prešao dug put, ne samo zbog uspeha 2014. godine već i zbog načina na koji igramo fudbal. Volimo da imamo loptu. Ne kažem da se ne divim starom stilu igre, već samo da pokušavam da pronadjem najdirektniji način da postignem gol", naveo je Miler.

Na Svetskom prvenstvu koje počinje 14. juna u Rusiji, Nemačka će igrati u Grupi F sa Meksikom, Švedskom i Južnom Korejom. 

Naš specijal o Mundijalu u Rusiji možete čitati OVDE.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sveznalac-NoviProfil
Thursday, 07.06.2018
09:37

Flop ovog prvenstva ce biti Nemacka, Engleska i mozda komsije Hrvati. Ne kazem da ce odma ispasti (ali moguce je) samo znam da nece stici daleko.

avatar
FC Barcelona Srbija
Thursday, 07.06.2018
01:29

Jedni od favorita kao i uvek neugodni Nemci

avatar
Thursday, 07.06.2018
00:01