Reagovao FS Švajcarske, znate li kako su nazvali postupke Džake i Šaćirija?!

Autor: Darko Mitrović
subota 23.06.2018.
21:29
Izvor: Sportske.net, tanjug.rs

I ne mogu ni da zamisle da će biti kažnjeni...

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

I dok svi iščekuju reakciju disciplinskih organa FIFA posle skandaloznog slavlja Džake i Šaćirija na terenu stadiona u Kalinjingradu u utakmici protiv Srbije, oni na čiju adresu eventualna kazna treba da stigne, deluju kao da uopšte niosu zabrinuti, niti vide bilo kakav razlog za kaznu.

Ispred Fudbalskog saveza Švajcarske danas se oglasio Klaudio Sulser, koji je na konferenciji za medije postupke Džake i Šaćirija nazvao ''spontanim reakcijama'', odbijajući da prihvati da se tu radi o političkim porukama.

''O tome sam razgovarao sa Đerdanom i Granitom. Želim da to produbim, ali nakon nekog vremena'', izjavio je Sulser, a prenosi ''Tanjug''.

Šta piše u disciplinskim propisima FIFA u vezi sa ovakvim i sličnim slučajevima možete da čitate OVDE, ali Švajcarce to ne dotiče.

''Ne mogu zamisliti da će biti kažnjeni zabranom'', izjavio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Švajcarske Aleks Mišer i dodao da FIFA do sada nije ni kontaktirala njihov Savez.

''Nisam siguran da će FIFA uopšte reagovati, sve zavisi kako se proceni u disciplinskoj komisiji. To nije bila politička poruka, već spontana reakcija igrača, i zato ne vidim što bi FIFA uopšte pokretala slučaj'', rekao je Milšer, ali i dodao da je dvojici igrača sugerisano da više ne slave golove ''na albanski način''.

Ne propustite

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mr Tixma
Sunday, 24.06.2018
02:42

Haha, ma naravno. Posle neka neke od nas nazivaju slobodno ''teoreticarima zavere''. Sve se to desava, evo vam i primera. U njihovom slucaju je sve tolerantno, nevazno i spontano. U nekim drugim slucajevima Srbija npr, bila bi suspendovana sa takmicenja. Uostalom, FIFA i UEFA su donele odluku da zbog ovakvih mogucih ekscesa odredjene reprezentacije ne mogu da se sastanu, osim u eliminacionoj fazi, kada je neizbezno. Jedno je sigurno, oni nisu igrali za Svajcarsku nego za tzv. drzavu Kosovo. Uvreda za Svajcarsku pre svega. Tim pre sto su neutralna drzava. Ovo je svakako politicka poruka i ne moze da bude drugacije. Ko to nece da prizna, ima interes.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 24.06.2018
15:17

Neutralna drzava u smislu clanstva u organizacijama i savezima, ali, priznali su tu vestacku i nakaznu tvorevinu maltene odmah na pocetku...

avatar
gorango
Sunday, 24.06.2018
00:41

Spontano na albanski nacin, ali samo protiv Srba. Tako ne slave protiv drugih reprezentacija. Interesantno.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 23.06.2018
23:16

Spontano kao i onaj dron sto je bio spontan, vetar ga doneo iz daleke Tirane...

avatar
Markyc
Saturday, 23.06.2018
23:11

Nikako mi ne ide u glavu da jedan (tacnije dva) profesionalac dozvoljava sebi da se ovako ponasa. Ne pricam samo o ovom radovanju. Sta da misli mali Albanac koji vidi sve ovo. I posle odakle tolika mrznja i ostalo. Bedno.

avatar
L F C
Saturday, 23.06.2018
22:50

Zaista je vise suvisno govoriti o ovome. Jos pre pocetka utakmice je se islo na to da nas isprovociraju i to sa unapred doovorenim planom uz jaku podrsku ponekih. Kao i sto sam i pre rekao da smo mi to ucinili dosad bi bili ihaha kaznjeni debelo. A ovako oni ce proci sa nkom kaznicom koju nece ni osetiti.

avatar
Malo veliki covek
Saturday, 23.06.2018
22:48

Spontano? Izvini, a sta je bilo danima pre utakmice? Kad sve saberes, dobijes spontano? Ja kad sve saberem, dobijem da si ti zajedno sa ovim za poseban krug u paklu.

avatar
LuckyStrike
Saturday, 23.06.2018
22:14

Kuca fife u Svici zaposleni u fifi ljudi iz Svice i da ih kazne sa 2 utakmice jos na SP pa ko u ovo moze da poveruje osim dece... ovo kao vest da je putin rekao da se ponovi utakmica sa svicom... smesno

avatar
Uroš M.
Saturday, 23.06.2018
21:44

Sve ste vi vec medjusobno dogovorili. Fifa, Uefa, FS Svajcarske. Proci ce kao da se nista nije desilo. Ne bi me cudilo da doticni sudija dobije finale kao nagradu za uspesno obavljen posao.

avatar
Žex_plavac
Saturday, 23.06.2018
21:42

Licemerje bez granica. Standard zapadne civilizacije