Selektor Švajcarske primeren za razliku od svojih fudbalera!

Autor: Beta Beta
petak 22.06.2018.
23:46
Izvor: Beta

Za razliku od izjave Granita Džake posle utakmice, selektor Vladimir Petković se poneo gospodski.

Epa/Laurent Gillieron
Epa/Laurent Gillieron

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Vladimir Petković rekao je da je njegova ekipa izgradila pobednički mentalitet, posle večerašnje pobede nad Srbijom posle preokreta na Svetskom prvenstvu.

"Ono što je važno je da smo izgradili pobednički mentalitet. Čak i kada gubimo pokušavamo da ostanemo pozitivni i da pobedjujemo u svakoj utakmici. To smo pokazali u prethodnim mečevima, a čak i protiv Brazila. Mi uvek pronadjemo najbolji način da reagujemo i to je pozitivna karakteristika našeg tima", rekao je Petković posle utakmice.

Švajcarska je večeras u Kalinjingradu pobedila Srbiju sa 2:1, u utakmici drugog kola Grupe E na Svetskom prvenstvu. Srbija je povela u petom minutu golom Aleksandra Mitrovića, a izjednačio je Granit Džaka u 52. minutu. Pobedonosni gol postigao je Džerdan Šaćiri u 90. minutu.

"Utakmica je bila zanimljiva. Bio sam euforičan posle našeg gola, postigli smo ga na sjajan način. Bilo je negativnih i pozitivnih stvari. Čak i kada smo gubili u prvom poluvremenu, održali smo visok nivo", naveo je selektor.Petković je tokom poluvremena rekao svojim igračima da neće biti zadovoljan remijem.

"Morali smo da imamo pozitivan pristup. To smo i uradili, reakcija ekipe je bila moguća i sproveli su je u drugom poluvremenu. Rekao sam im da neću biti zadovoljan remijem i da moramo da radimo na strategiji", naveo je Petković.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Saturday, 23.06.2018
10:14

Razumem da Petkovic radi za pare svoj posao, to je normalno, ali opet, kako ga nije sramota?

avatar
saka7903
Saturday, 23.06.2018
09:28

Imate mentalitet LUZERA,a ne pobednika.Pitao bih vas dali biste bili pobednici da U VASEM SASTAVU NIJE BIO I "FELIKS BRIHT"

avatar
Mads87
Saturday, 23.06.2018
00:05

Svajcarska reprezentacija u kojoj ni ekonom nije Svajcarac :)

avatar
BarsaSaMarsa10
Friday, 22.06.2018
23:52

Lepe Svajcarske parice,pa ne smeta ni orao ni granit kosovo...E moj Srbine...

avatar
Aleksandar Saša Đukić
Friday, 22.06.2018
23:51

I uvek pomoć sudija imate