''Sportske'' sa ''Orlovima'' - Milivojević dobro prošao, ko (ne) igra protiv Čilea?

Autor: Pavle Knežević
nedelja 03.06.2018.
18:33
Izvor: Sportske.net

Održana prva konferencija za medije posle dolaska srpske ekspedicije na pripreme u Austriju.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije priprema se u malom živopisnom, izolovanom mestu Bad Valtersdorf, u regiji Burgenland. U okolini se nalaze brda, poljoprivredna dobra, nepregledni pašnjaci i šume, a tu negde je smešten i stadion kluba koji se zove Tus Bad Valtersdorf, koji igra četvrtu ligu.

U pres sali, odnosno baru malog stadiona, nalaze se veliki grbovi sa potpisima igrača Rome, Arsenala i Šturma iz Graca. Svi oni su dolazili da treniraju i da se pripremaju ovde, baš kao i "orlovi" sada.

Prva od dve prijateljske utakmice igra se sutra u Gracu protiv Čilea, dvostrukog uzastopnog šampiona Južne Amerike. U timu neće biti nedovoljno oporavljenog Branislava Ivanovića, a planirano je da se igra sa šest izmena.

Povodom utakmice, sa novinarima su pričali član stručnog štaba Milan Rastavac i reprezentativac Luka Milivojević.

"Rezultat svake utakmice je bitan, pa i sutrašnje, ali nama je bitniji način na koji ćemo da igramo. On mora da bude svrsishodan, mora da bude prisutan unutar te utakmice. Naša ideja je da proširimo repertoar igrača koji će biti dostupan na prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu, a i da probamo da isprobamo i utvrdimo neke kombinacije unutar tima", rekao je Rastavac.

Kakva je situacija sa povređenim igračima? Koga sutra neće biti sigurno?

"Bane Ivanović neće biti u konkurenciji za sastav. Ideja je da se sačuva za sledeću utakmicu, da sa što manje rizika uđemo u tu utakmicu. Preventivno je isplanirano da bude upotrebljen tek u drugoj utakmici", rekao je Rastavac.

Milivojević je pred novinare izašao sa flasterom na kolenu.

"Sa kolenom je sve u redu, dobio sam lagan udarac", kratko kaže Luka.

Foto: Sportske.net/Pavle Knežević
Koleno

Kako vam prija ovde? Izolovani ste od sveta, nigde nikog, potpuni je mir.

"Lepo je ovde, imamo neki naš mir. Juče smo stigli, najbitnije je da dobro spremimo, da pripremimo utakmice na najbolji način. Zato smo i ovde. Imamo fenomenalne uslove, dobre terene. Ovde smo pet-šest dana i trudićemo se da iskoristimo na najbolji mogući način. Uslovi su sjajni, ali mislim da tereni mogu biti malo bolji. Trava je malo viša, malo je mekše, vrlo lako busen ispadne sa teren. To može da bude malo bolje, ali uslovi su perfektni", rekao je Milivojević.

Koliko Čile i Bolivija mogu da "glume" Kostariku, prvog protivnika na Svetskom prvenstvu? I da li ste pročitali izjavu selektora Kostarike koji vas je praktično otpisao?

"Ne znam prvo šta je čovek rekao, ali nas ne zanima šta ko priča. Mi gledamo da spremimo sebe. Sigurno da je tako i biran protivnik, koji će odgovarati načinu igre koji igra Kostarika, ali će najviše značiti nama, da vidimo da se popravimo. Biće dobrih stvari, a biće i loših, kao što ih uvek ima. Mi ćemo se truditi da ih popravimo tokom ove dve utakmice", rekao je Milivojević.

Kako ti se čini lopta za Mundijal? Radite sa njom nekoliko dana.

"U Premijer ligi igramo sa Najk loptama, one su malo teže nego Adidas. Ove su bolje za šut sa distance, nadam se da ćemo se adaptirati kako treba", rekao je Luka Milivojević.

Utakmica protiv Čilea igra se sutra od 20 sati u Gracu. Za sada nema informacija o prodatim kartama, ali u FSS očekuju da bude oko tri-četiri hiljade naših navijača.

Foto: Sportske.net/Pavle Knežević
Bad Valtersdorf

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anthony
Sunday, 03.06.2018
20:08

Podseca me na onaj trening centar u PES 06 😁

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 03.06.2018
18:42

Ne mislim da ce tako zaigrati niti bih ja tako igrao, ali, nije nemoguce da opet u jednom trenutku proba malo drugacije od onoga na sta smo vec navikli: (4-1-3-2) Stojkovic/Dmitrovic (Rajkovic)- Rukavina (u principu pre Ivanovic), Veljkovic/Milenkovic, Tosic/Spajic (bilo bi lepo u jednom trenu videti i Blekija i Milosa zajedno na tim stoperima), Kolarov (Rodic)- Matic (Milivojevic)- Tadic/Zivkovic, Milinkovic-Savic (Grujic), Kostic (Radonjic)- Mitrovic (Prijovic), Ljajic (Jovic pri cemu Luka svakako moze i umesto AM ili AP); ovde su sve pozicije duplirane, ali, definitivno je premalo veznih i to je nesto sto mi uopste i bas nikako ne ide u glavu bez obzira na to sto mi tamo necemo odigrati vise od 3-4 utakmice...

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 03.06.2018
19:33

Kako premalo? Prva postava u veznom redu,ako vudu trojica su Matic,Luka i SMS i izmena za Luku ili Matoca je Grujic,a za SMS moze vise njih. Ukoliko budemo sa dvojicom igrali to su Matic i SMS i izmena za Matica Luka pa Grujic,nece se njih 10 povrediti na 3-4 utakmice.

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 05.06.2018
15:23

Real Madrid je izgurao sezonu sa Modricem,Krosom i Kasemirom,a izmene bile i to veoma retko Isko i Kovacic,a ljudi osvojili LS i odigrali 70 utakmica i mi sad kao sa 1 igracem manje nego sto su oni imali ne mozemo odigrati pisljive 3 utakmice?

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Monday, 04.06.2018
17:13

Nije to dovoljno, jos najmanje jedan je morao da krene. Ti pored te trojice prvotimaca imas jos samo jednog na klupi, a nemas bas nijednu zamenu za defanzivnog veznog jer Grujic to ne bi mogao da pokrije, to ne da je malo i rizicno nego ne mogu da ti opisem...

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Sunday, 03.06.2018
18:41

Cim kaze da su bolje za sut ove lopte, mozda ga Milivojevic mune nekom sa 30 metara

avatar
Realan_PFC
Sunday, 03.06.2018
20:06

ili stojke primi :P