Kako su prošli srpski reprezentativci u novoj FC24 (FIFA) igrici?

Autor: Boris Jovanović
sreda 27.09.2023.
10:21
Izvor: Sportske.net

Uskoro stiže!

Povezane vesti

Nova EA Sports fudbalska simulacija je na tržištu, sada pod imenom FC24. Osim samih opcija u igrici i načina na koje se razni trikovi izvode, FC24 nam je donela i novu bazu igrača, a mi smo za vas proverili kako su prošli naši igrači i igrači za koje su navijači sa ovih prostora zainteresovani.

Od ove godine stara Fifa ne postoji, a EA Sports je izgubio prava na ime po kom je igrica bila poznata. Novu igricu sa starim imenom pravi sama FIFA i kako će to izgledati ostaje da vidimo, ali EA Sports izbacuje narednih dana novu verziju stare igre, samo pod novim imenom. Od sad će se igrica zvati FC24, a EA Sports je potpisao ugovore sa većinom vodećih liga.

Kao i do sada, naši klubovi nisu deo FC24. Nadamo se da će se to promeniti u narednom periodu i da će konačno i naši ljubitelji fudbala i igrica, a istovremeno i navijači naših klubova, moći da igraju sa svojim klubovima i igračima. Dotle, ostaje nam da uživamo u igrici i igračima koji su tu.

Među najvećim zvezdama FC24 su isti oni igrači koji i jesu najbolji na planeti i koji igraju za najbolje klubove. Kao što se dalo i pretpostaviti na vrhu sa najboljim rejtingom su Mbape, Haland, De Brujn, Mesi, Benzema, Kejn, Levandovski, Salah, Ruben Dias, Vinicius, Rodri, Nejmar, Van Dajk, Kazemiro, Bruno Fernandes, te golmani Kurtoa, Stegen i Alison.

Od devojaka na vrhu liste su Puteljas, Bonmati, Sam Ker, Hansen, Diani, Leon, Morgan i Aleks Hagerberg.

Srpski internacionalci očekivano nisu u vrhu po ocenama ni ove godine, a čini se i da su pali u odnosu na prethodnu verziju igrice.

Najbolje ocenjen je Sergej, ali je i on pao sa 54. Mesta u prethodnoj verziji na 80. U ovoj sa rejtingom 86. Nešto malo slabije ocenjeni su fudbaleri Juventusa Filip Kostić i Dušan Vlahović sa 83, dok je Tadić ostao na rejtingu 82. Najbolje ocenjeni golman je Dmitrović sa 80.

I naše devojke su predstavljene u igrici. Najbolje ocenjene su očekivano Jelena Čanković iz Čelsija i Jovana Damnjanović iz Bajerna sa ocenom 79. 

Lokalni distributer FC24 Games je izbacio i spisak svih naših internacionalaca koji su predstavljeni u igrici FC24 pa možete detaljno pogledati ocene igrača koji vas zanimaju. Kao mali tizer da kažemo da je Radonjić najbrži, Tadić, a ko drugi, ima najbolji pas, a Mitrović je ne samo najsnažniji u Srbiji već i jedan od najsnažnijih igrača u igrici, sa istom ocenom u ovom parametru kao i Haland.

Kao što smo rekli naša liga nije predstavljena u FC24, koji nije otkupio licencu. Pitanje je da li nisu ni zainteresovani ili su pregovori propali, ali se nadamo da će u nekoj od narednih verzija navijači Zvezde, Partizana, Vojvodine, Radničkog i drugih klubova imati prilike da igraju i sa svojim timom.

I pored toga što liga nije predstavljena, postoji fudbaler koji je predstavljen u igrici, a igra u našoj ligi. Pretpostavljate, u pitanju je Adem Ljajić koji je predstavljen kao igrač bivšeg kluba, Karagumruka, i koji je dobio rejting 69.

Zanimljivo je da je FC24 pokazao i da naši klubovi nisu baš sjajno kupovali proteklih godina, pošto ima veoma malo stranaca koji su proteklih godina igrali u Srbiji, a imaju svoju karticu u FC24 kao igrači klubova u jačim ligama. I to govori o skautingu i kupovnoj moći naših klubova. Proverili smo i igrače koji su pre nosili dresove naših klubova i najbolju karticu ima, očekivano, bivši fudbaler Partizana Sadik, koji je kao igrač Sosijedada dobio karticu 77. Asano ima 74, a od bivših stranaca koji su igrali u Zvezdi, najbolji rejting ima Ohi sa 73.

Igricu već možete naručiti, ako niste do sad, za koju god platformu želite, a prava euforija počinje 29. Septembra kad bude dostupna u svim prodavnicama. Mi jedva čekamo.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak