Pazarci proglasili najbolje!

Autor: Beta Beta
utorak 30.12.2014.
00:50
Izvor: Beta

Atletičar Jasmin Ljajić i kik-bokserka Ajla Lukač proglašeni su za najbolje sportiste Novog Pazara u 2014. godini, po izboru gradskog Sportskog saveza.

Povezane vesti

Na svečanoj dodeli priznanja u dvorani Kulturnog centra koju su pratili tehnički problemi, kao najbolji kolektiv nagradjen je Odbojkaški klub Novi Pazar Junior, a sportski radnik godine je Stanko Vukićević iz Fudbalskog kluba Ras.

Fudbalskom klubu Novi Pazar pripao je pehar za sportski brend grada u 2014. godini, dok su Amir Beširović, Abdulah Abdulahu, Musalib Crnišanin (sva trojica posthumno) i Muharem Mekić dobili nagradu za životno delo "Abdulah Duce Gegić".

Sportske nade za 2014. godinu su fudbaler Armin Djerlek i atletičarka Lidija Petrović.

Dodeli priznanja prisustvovao je i potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. On je najavio da će Novi Pazar uskoro dopuniti sportsku infrastrukturu i ulagati isključivo u sportove koji imaju perspektivu.

"Sledeće godine, u avgustu ili septembru, dobićemo moderan atletski stadion. Po završetku prvenstva, promenićemo travnatu podlogu na fudbalskom stadionu, a da bi igrali medjunarodne utakmice treba nam i južna tribina. Završićemo i kompleks u Šutenovcu", najavio je Ljajić.

"Fudbaleri i odbojkaši treba da budu u 'velikoj četvorci', uz Partizan, Crvenu zvezdu i Vojvodinu. Od odbojkaškog kluba očekujem da sledeće sezone zaigra u Evropi, a kasnije i od fudbalskog. Učinićemo sve da napravimo i jak košarkaški kolektiv", dodao je on.

Ljajić je naglasio i da će Novi Pazar morati da posveti veliku pažnju edukaciji sportskih učitelja, jer se, prema njegovim rečima, zbog nedostatka kvalitetnih trenera odustalo od dodele godišnje nagrade u toj oblasti.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.