Zaštitimo sport!

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 15.06.2015.
12:39
Izvor: Sportske.net

Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa novinskom agencijom Tanjug organizuje forum pod nazivom 'Zaštita etičkih principa i integriteta savremenog sporta' koji će se održati 16. juna.

Povezane vesti

U vreme kada sportu prete brojni izazovi i pritisci koji sportske vrednosti i funkcije (zdravstvene pogodnosti, humanu stranu i društvenu dimenziju) stavljaju na svakodnevni ispit, zaštita integriteta predstavlja veliki izazov.

Skandali, nameštanje utakmica, organizovani kriminal u sportskim takmičenjima, nasilje na stadionima i korišćenje dopinga u elitnom sportu jesu negativni fenomeni koji integritet sporta stavljaju pod rizik i ugrožavaju njegov dalji razvoj i opstanak.

Stoga, Ministarstvo omladine i sporta zajedno sa Tajnugom organizuje konferenciju u nadi da će uspostaviti dijalog koji će razmotriti načine na koje društvo u celini može da se izbori sa ovim negativnim pojavama u sportu i problem koji nepobitno postoji predstavi i prezentuje javnosti.

Na pomenutoj tribini koja će se održati 16. juna u 'Blu Old Mil Hotelu' u Bulevaru Vojvode Mišića, broj 15, u periodu od 10 do 13 sati, govoriće:

Vanja Udovičić, ministar Omladine i sporta republike Srbije, Majkl Davenport Šef delegacije Evropske unije u Srbiji, Tim Kartrajt, šef beogradske kancelarije Saveta Evrope, Piter Burkhast, šet OEBS misije u Srbiji, Frančesko Baranka, Generalni sekterar AISBL organizacije za borbu protiv nameštanja u sportu, te Tomas Smolvud prvi čovek kompanije SKS365.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.