Aleks Krunić se borila kao LAVICA! Nije vredelo...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.04.2016.
15:48
Izvor: Sportske.net

Dramatičan meč gledali smo danas u hali ''Aleksandar Nikolić'', ali Aleksandra Krunić nije na kraju uspela da iznenadi i drugu belgijsku reprezentativku.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Povezane vesti

Posle jučerašnjeg velikog trijumfa nad Kristen Flipkens, Aleksandra Krunić je danas imala veliku priliku da savlada i Janinu Vikmajer, ali je Belgijanka posle velčikog preokreta i dramatične završnice uspela da slavi sa 2:1, po setovima 1:6, 7:5 i 8:6.

Belgija je tako povela sa 2:1 u pobedama u meču Fed Kupa protiv Srbije i nalazi se na korak od ukupnog trijumfa.

A sve je u prvih četrdesetak minuta meča izgledalo kao u bajci. Posle 1:1 u prvom setu, započela je fenomenalna serija Aleksandre Krunić od pet uzastopno dobijenih gemova do kraja prvog, a onda i još tri na početku drugog seta!

U tim trenucima rezultat na semaforu bio je fantastičnih 6:1 i 3:0 za srpsku teniserku koja je na WTA listi osamdesetak mesta slabije plasirana od današnje rivalke.

Međutim, polako je počeo da je sustiže umor, Vikmajerova je počela da se budi, ali je Aleks Krunić povela i sa 5:3 i servirala za pobedu!

Uspela je tada Belgijanka da se izvuče, što je bio početak njenog preokreta, za 7:5 u drugom setu.

Usledio je set odluke i vrhunac drame. Gledali smo na početku seriju brejkova, aliKrunić i Vikmajer nisu uspele da steknu osetnu prednost. Došlo se do 6:6, a onda je Belgijanka ipak uspela da slomi veliki otpor naše Aleksandre i slavi sa 8:6 u trećem setu.

Bez obzira na ovakav epilog, Krunićeva zaslužuje sve čestitke za ono što je prikazala u ova dva dana protiv Belgije, ali se pitamo gde su danas svi oni navijači koji su se prosto utrkivali da javno iskritikuju Anu Ivanović zbog povlačenja iz reprezentacije.

I juče i danas ih je na tribinama hale ''Aleksandar Nikolić'' bilo u nedovoljnom broju da pruže podršku znatno podmlađenom timu, iako su naše teniserke ostavljale ''srce na terenu''. Pogotovo Aleks Krunić...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke