Alkaras srećan zbog debija u Dejvis kupu

Autor: Milovan Longinov
sreda 24.11.2021.
15:05
Izvor: Sportske.net, Beta

Hoće li odbraniti i titulu?

beta/AP Photo/Ben Curtis
beta/AP Photo/Ben Curtis

Povezane vesti

Španski teniser Karlos Alkaras rekao je danas da je srećan što će igrati za reprezentaciju u predstojećim mečevima finala Dejvis kupa, u kome njegova ekipa brani titulu.

Španija će igrati bez Rafaela Nadala, koji se oporavlja od povrede, a osim 18-godišnjeg Alkarasa, za aktuelne šampione igraće Pablo Karenjo Busta, Felisijano Lopes, Marsel Granoljers i Albert Ramos Vinjolas, koji je zamenio povredjenog Roberta Bautistu Aguta.

"Mnogo mi znači što prvi put mogu da predstavljam Španiju u Dejvis kupu. Kada mi je selektor rekao da ću igrati, nisam mogao da verujem. To je oduvek bio moj san, a to što mogu da ga ostvarim u 18. godini je posebno", rekao je Alkaras.

Nadal je bio neporažen u singlu i u dublovima kada je Španija 2019. godine osvojila titulu, ali sada ne može da igra zbog povrede stopala, zbog koje odsustvuje već nekoliko meseci.

"Istina je da smo imali veliku prednost. Ako imaš Nadala u svom timu, odmah si favorit, pošto je on najbolji igrač u istoriji Dejvis kupa. On nije ovde i ne možemo o tome da mislimo. I dalje imamo jak tim, četvorica su bila tu 2019. godine kada smo trijumfovali i spremni su za ovo. Sada imamo i novu mladu zvezdu, koja donosi mnogo ovoj ekipi", rekao je selektor Španije Serhi Brugera.

Španija će u Dejvis kupu igrati u Madridu u Grupi A protiv Rusije i Ekvadora. Prvi duel na programu je u petak protiv Ekvadora.

Prošle godine takmičenje nije održano zbog pandemije korona virusa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke