Alkaraz loše počeo, a onda se ''probudila zver''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.07.2024.
19:59
Izvor: Sportske.net

Španac drugi polufinalista.

EPA-EFE/TIM IRELAND
EPA-EFE/TIM IRELAND

Povezane vesti

Branilac trofeja na Vimbldonu plasirao se večeras u polufinale ovog grend slem turnira.

Karlos Alkaraz je u četvrtfinalu savladao Amerikanca Tomija Pola sa 3:1, po setovima 5:7, 6:4, 6:2 i 6:2 posle tri sata i deset minuta igre, a rival u polufinalu biće mu Rus Danil Medvedev koji je ranije danas eliminisao prvog tenisera na ATP listi, Italijana Janika Sinera sa 3:2.

Najveći deo vremena ''potrošeno'' je u prvom setu koji je trajao čak sat i 13 minuta. Pol je u tom delu igre pružio odličan otpor, iako je Alkaraz prvi stigao do brejka, za vođstvo od 2:1. Već u sledećem gemu Amerikanac je uzvratio istom merom, a onda u dvanaestom gemu napravio još jedan brejk, što je značilo i osvajanje seta.

U odličnom ritmu je Pol započeo i drugi set, poveo sa 2:0, ali  je onda Alkaraz počeo da se budi i ostatak meča protekao je u njegovoj dominaciji. Držao se Amerikanac do sedmog gema, kada Alkaraz pravi novi brejk, presudan za izjednačenje u setovima.

Držao se Pol i u trećem setu, bilo je dugih gemova, ali su njemu pripala samo dva, posle čega u četvrtom setu nije imao snage za ozbiljniju borbu i Alkaraz je rutinski priveo meč kraju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke