Alkaraz: ''Nisam se povredio zbog Novakovog odlaska u toalet''

Autor: Darko Mitrović
petak 09.06.2023.
20:17
Izvor: Sportske.net

Nada se da je naučio lekciju...

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Fantastično je Karlos Alkaraz igrao na Rolan Garosu, sve do povrede u polufinalu protiv našeg Novaka Đokovića.

Tačnije, mladi Španac nije izdržao snažan intenzitet meča koji je Đoković nametnuo, pa je početkom trećeg seta počeo da oseća grčeve i u rukama i u nogama, što je na kraju i presudilo u ovom meču.

Posle meča, Alkaraz se pojavio na pres konferenciji i objasnio šta se zapravo dešavalo.

''Drugi osećaj je bio je veoma intenzivan, počela je prvo da me boli deo noge, a onda i čitava noga. Mislio sam da imam šanse, ali moje telo je počeo čitavo da otkazuje i to je bilo to. 

Počeo sam vrlo nervozno, dva seta su bila jako intezivna, imali smo sjajne i teške razmene. To su bile kombinacije svega, ali intenzivnost je ta koja mi je ostala zapečaćena u glavi'', objasnio je Alkaraz i naglasio da ''svako ko kaže da bez nervoze ulazi u mečeve sa Novakom - laže''.

''Morate da naučite iz ovakvih mečeva, naučio sam lekciju, da mi se ne dešava više ovo. To je nešto sa čime moram da se suočim, sada imam više iskustva u predstojećim mesecima'', dodao je on.

Na temu iskustva, došlo se i do pitanja za Alkaraza u vezi sa Novakovim odlaskom u toalet posle drugog seta, da li su mu se tada ''ohladili'' mišići i da li je možda to imalo uticaja na povredu.

''Bio je mnogo puta u toj situaciji, mnogo više nego ja. Zna da se nosi u ovim situacijama. Ne mogu reći da sam zbog toga zaradio povredu, on je sigurno imao razloga da ode do toaleta i neću ništa više reći o toj situaciji'', rekao je Alkaraz i na kraju zaključio:

''Boli, nisam hteo da završim ovakav način. Igrati protiv Novaka na ovom nivou, u polufinalu grend slema, veliko je iskustvo za budućnost''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke