Alkaraz o Đokoviću: "Respekt za tebe, nisi ni znao da li ćeš igrati..."

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 14.07.2024.
18:45
Izvor: Sportske.net

Španac pun poštovanja za srpskog tenisera.

AP Photo/Kirsty Wigglesworth
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji svoju osmu titulu na Vimbldonu, pošto je danas u finalu u Londonu poražen od trećeg tenisera sveta Španca Karlosa Alkarasa sa 0:3 (2:6, 2:6, 6(4):7).

Đoković je u svom 10. vimbldonskom finalu poražen posle dva sata i 30 minuta, i ostao je i dalje na 24 osvojene grend slem titule.

Alkaraz je nakon meča istakao veliko zadovljstvo zbog novog trofeja na Vimbldonu.

"Sećam se kad sam imao 12 godina, rekao sam da želim da osvojim Vimbldon. To je bio moj san i ostvario sam ga. Ovo je najlepši turnir i najbolji trofej koji mogu da osvojim", rekao je Španac koji je ispustio tri meč-lopte u desetom gemu, nakon čega je set otišao u taj-brejk.

"Bilo je 40:0. Nisam gledao predaleko, nego je on neverovatan borac. Znao je da nađe svoju šanse. Bilo je teško, pokušao sam da ostanem miran i fokusiran. Trudio sam se da igram svoj najbolji tenis i zaista sam zadovoljan što sam uspeo to da rešim", istakao je Španac.

Jedan je od šestorice tenisera koji su iste godine osvojili Rolan Garos i Vimbldon.

"Borim se, verujem, zaista je sjajno biti u tom društvu. Novak je to isto uradio. Ne smatram sebe velikim šampionom još uvek, ali trudim se da nastavim moje putovanje", rekao je Alkaraz, nakon čega se obratio i Đokoviću.

"Bilo je teških nekoliko nedelja za tebe. Uradili ste neverovatan posao. Nisi znao da li možeš da igraš uopšte, a stigao si do finala. Neverovatno je da se osećaš fizički dobro. Veliki respekt za tebe i tvoj tim. Sve čestitike", kazao je Alkaraz.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke