Alkaraz pao u Valensiji, dan odluke za Srbiju!

Autor: Darko Mitrović
subota 17.09.2022.
08:48
Izvor: Sportske.net

Neočekivan trijumf Kanađana protiv Španaca.

EPA-EFE/Kai Foersterling
EPA-EFE/Kai Foersterling

Povezane vesti

Osvajanjem US opena, devetnaestogodišnji Španac Karlos Alkaraz popeo se i na prvo mesto svetske ATP liste, ali u prvom meču kao svetski ''broj 1'' Alkaraz je doživeo poraz, i to pred svojim navijačima u Valensiji.

Alkaraz je pojačao Dejvis kup tim Španije u duelu sa Kanađanima, ali sinoć nije uspeo da izbegne poraz od još jedne mlade teniske zvezde, Feliksa Ože-Alijasima.

U sjajnom meču, mladi Kanađanin je slavio sa 2:1, i to posle preokreta, rezultatom 6:7 (3:7), 6:4, 6:2. Zanimljivo, u taj-brejku prvog seta Ože-Alijasim je vodio sa 3:1, a onda je Alkaraz dobio čak šest uzastopnih poena i osvojio prvi set. Izgledalo je tada da će to biti veliki psihološki udarac za Kanađanina, ali on je uspeo da vrlo brzo podigne nivo igre i u nastavku meča napravi veliki preokret.

Kanada je, inače, sa 2:1 u pobedama savladala Španiju, jer je njihov tim bio bolji i u dublu, pa sada u grupi u kojoj se nalazi i Srbija, stanje na tabeli izgleda ovako: Kanada 2-0, Španija 1-1, Srbija 1-1, Južna Koreja 0-2.

Danas se igraju mečevi trećeg kola, Srbija će u 16 časova početi svoj duel sa Kanađanima, a Španci ne bi trebalo da imaju težak posao u nedelju protiv Korejaca. Dve prvoplasirane ekipe iz grupe plasiraće se u nastavak takmičenja.

AdmiralBet je pripremio raznovrsnu ponudu igara za mečeve Dejvis kupa, izbor je veliki.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke